ODLUČUJUĆA BORBA - Đorđević: Pritisak? Pelcovani smo od toga

Autor:

Sport

02.12.2018

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada je sve jasno... Ako hoće na Svetsko prvenstvo u Kinu, košarkaši Srbije moraju da pobede Grčku u petom prozoru kvalifikacija (ponedeljak, 19.05). Selektor Aleksandar Đorđević očekuje pobedu.

RepublikaFoto: Starsport

- Ekipa je reagovala jako dobro, tačno znamo gde smo grešili I zašto. Izanalizirali smo sve detalje, porazgovarali i posle jučerašnjeg treninga oporavka, danas smo ponovo na terenu. Sada nam je cilj da napravimo poslednje pripreme pred Grčku i da zaboravimo poraz od Izraela. Taj meč treba da nam posluži za nauk i kao lekcija kako da igramo sa njima u budućnosti - rekao je Đorđević.

Selektor veruje da će Grci biti rasterećeni.

 

- Moramo da se okrenemo utakmici sa Grčkom. Oni u Beograd dolaze rasterećeni sa, takoreći, drugom postavom. To su igrači iz njihove lige, puni samopouzdanja i želje za dokazivanjem. S obzirom da su se već plasirali na SP, ta rasterećenost može samo da im dodatno pomogne. Zato je na nama da odigramo muški, sa velikom borbenošću i verom u sebe.

RepublikaFoto: Starsport

On dodaje da nema pritiska.

- Ne postoji. Mi smo svi pelcovani od toga. Svi znamo kako treba da reagujemo i smatram da neće biti nikakvih prepreka u invidualnoj psihičkoj pripremi. Fizički smo jako dobri I nadam se da ćemo uz pomoć navijača uspeti da dođemo do cilja.

Zdravstveni bilten biće dobar.

- Zdravstveni bilten je u redu, uključujući Vasilija Micića i Stefana Jović. Micić nam se juče priključio I odradio trening, dok je Jović bio sa nama I u Izraelu. Hvala bogu, nemamo nikakvih problema.

Đorđević je očekivao teške kvalifikacije.

- Da, od početka. Ukoliko se sećate mojih ranijih izjava, apostrofirao sam da će meč sa Izraelom u Beogradu biti možda I odlučujuči., Ne treba leteti na krilima prošlosti. Mi smo takmičari, imamo veliko samopouzdanje i verujemo u sebe, ali znamo šta je realnost  evropske košarke. Drugi timovi kada naspram sebe vide tim sa pobedničkog postolja, svi imaju dodatni motiv - zaključio je Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading