REVOLVERAŠKI OBRAČUN: Durent i Harden ubacili 103 poena!

Autor:

Sport

27.11.2018

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Superuzbudljivo veče u NBA ligi iako na terenu ovoga puta nije bilo srpskih reprezentativaca. Sedam utakmica od kojih je pet rešeno u poslednjem minutu, ili čak u poslednjim sekundama, uz pravi revolveraški obračun (doduše indirektan) Džejmsa Hardena i Kevina Duranta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džejms Harden

Prava drama viđena je Ouklandu, gde je aktuelni šampion uspeo da stigne i prestigne 17 poena zaostatka na poluvremenu i tuče Orlando sa 116:110. Blistali su gosti u drugoj deonici koji su dobili sa 39:21, a posebno je motivisan bio je Nikola Vučević. Crnogorski centar igrao je 32 minuta i za to vreme ubacio 30 koševa, uhvatio 12 lopti i podelio šest asistencija, što je njegov ponajbolji učinak ove sezone. Ni to, međutim, nije bilo dovoljno da Orlando izbegne treći neuspeh u poslednja četiri susreta - 110:116. 

U odsustvu Stefa Karija - nije igrao ni Grin - kada je bilo gusto odgovornost je preuzeo Kevin Durant. Od svojih 49, koliko je imao na kraju meča na kontu, Durantula je u poslednji 1:19 ubacio osam poena i rešio utakmicu. Posebno je bila važna trojka za 113:109. Uz 49 koševa KD je imao šest skokova i devet asistencija, odnosno 48,5 šut iz igre (16/33). Posebno je važno bilo što je ubacio iz svih 13 pokušaja kada bi se našao na liniji penala. Ovo je peti najbolji košgeterski učinak Kevina Duranta u karijeri i najveći u poslednje četiri godine. Kao igrač Oklahome u martu 2014. Torontu je isporučio 51 koš.

Rekordan broj poena videli smo u prestonom gradu - 135:131. Vašington je uspeo da slomi Hjuston Roketse i pored rekordnog učinka Džejmsa Hardena za ovu sezonu - 54 koša! Harden je ipak propustio šansu da bude junak. U poslednjem minutu tri puta je uzimao šut i sva tri puta promašio, a uspeo je čak i da dva puta izgubi loptu?! Čarobnjaci to nisu iskoristili da u regularnom delu slave. Klint Kapela ubacio je trojku za 125:125 na 10 sekundi do kraja. Džon Vol je potom preuzeo na sebe odgovornost i krenuo po pobedu, ali izgubio je loptu, da bi na drugoj strani uspeo da stigne da izblokira pokušaj Erika Gordona i iskupi se. Tako se ušlo u produžetke.  

Vašington je nastavak otvorio serijom 8:1 što se ispostavilo ključnim. Hjuston nijednog momenta nije uspeo da priđe na manje od tri razlike. Vol je predvodio domaće i na kraju utakmicu završio sa 36 poena i 11 dodavanja. Bredli Bil možda nije bio učinkovitiji, ali njegova 32 koša uz šut iz igre od 60 odsto, plus za trojke 4/8, možda su i presudila. Harden je imao podršku u Eriku Gordonu (36p), odnosno Klintu Kapeli (17p, 14sk), no ispostavilo se da to nije bilo dovoljno da se Rakete lansiraju sa dna Zapadne konferencije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading