ĐORĐEVIĆ KRITIČAN posle prve utakmice, igrači moraju da znaju gde su!

Autor: Mondo

Sport

03.08.2017

08:15 >> 09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle prve kontrolne utakmice i ubedljive pobede nad univerzitetskom selekcijom Srbije, Đorđević je istakao uočene vrline i istovremeno ukazao na mane koje bi morale biti promenjene.

RepublikaFoto: Tanjug

- Što se tiče mojih igrača, pod hitno moraju da shvate gde su, da ne razmišljaju o individualnim stvarima, već o onim individualnim karakteristikama kojim mogu da pomognu ekipi. Da to pre svega ide na teren. Ne treba niko od njih nikome lično da dokazuje, već jednostavno da igra i da ima kvalitet kad je na terenu... - rekao je selektor.

- Mi imamo određene lestvice, a one su podignute odavno. One ne mogu preko novina i na društvenim mrežama da se dostignu, koliko god one bile praćene, već na terenu. Teren ne laže. Izvolite, ima momaka koji se bore za mesto i to će da traje do kraja priprema. Dres ove reprezentacije mora da se zasluži - naglasio je Đorđević.


Komentarišući ceo meč, šef struke "orlova" istakao je pristup igrača iz univerzitetske selekcije, koji su posebno u prvom meču pokazali zube drastično boljem rivalu.

- Momci iz univerzitetske selekcije ušli su na pravi način, pokazali da imaju talenat, ponos i da zaslužuju ovaj dres. Zbog toga sam sretan. Reći ću i igračima univerzitetske selekcije da je pre tri godine jedan igrač univerzitetske bio pozvan za naše pripreme. To sam rekao i Đokoviću na terenu. Da se zamisle malo, jer i to može da se desi. Nemojte se iznenaditi.

Upitan za "kadrovske probleme", Đorđević je rekao da postoje povrede oko kojih nije preterani optimista, a čini se da je pod tim mislio na stanje Marka Simonovića i Nemanje Nedovića.

- Videli ste imamo neke manje povrede koje smo vrlo blizu da rešimo, a sa drugih par nisam veliki optimista, s obzirom na to da je zdravlje uvek na prvom mestu. Otprilike znamo situaciju, ali čekamo šta će sa Nedovićem da se desi, još desetak dana, analize i pregled, da bismo ustanovili. Povreda nije jednostavna i to je negativna stvar kod obojice - dodao je Đorđević.

Reprezentacija se posle kontrolne utakmice vratila na Kopaonik, odakle će 6. avgusta doći u Beograd, gde će od 11. avgusta učestvovati na "Trofeju Beograda" u hali "Aleksandar Nikolić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading