Trinkijeri posle poraza najavio pojačanja!

Autor:

Sport

21.11.2018

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana doživeli su novi poraz u Evrokupu. Ovoga puta u osmom kolu bolja od njih je bila ekipa španske Valensije. Trener crno-belih Andrea Trinkijeri misli da je vreme za promene.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

- Valensija je uradila prave stvari u pravom trenutku. Imali smo i mi dobre periode, ali presudilo je njihovo iskustvo. Kada izgubite 69:61 jasno je da smo imali problem u napadu. Promašili smo neke šuteve, izgubili samopouzdanje. Posle i u odbrani. Dali su čak 11 trojki, od toga je bar pet bilo posle skoka u napadu. Teško im je bilo parirati u takvoj situaciji - iskreno će Trinkijeri.

Otkud toliko grešaka u finišu meča?

- Moja ekipa pravi greške, to je vidljivo. Kratki smo, mladi. Fali nam jedan bek. To znači malo napada i malo kreacije. Sve ovo što se dešava nije iznenađujuće. Valensija je znatno iskusnija, to su igrači koji godinama igraju Evroligu i Evrokup. Ali, nismo potonuli. Igramo, nemamo baš ni vremena mnogo da treniramo. Sve ovo što se dešava sam očekivao. Voleo bih da pravimo manje grešaka - nastavlja trener crno-belih.

Da li će biti mešanja karata u igračkom kadru do Nove godine?

- Nije to pitanje za mene. Sigurno da nam treba nešto. Za sada smo ovakvi kakvi smo. Igrali smo dve super utakmice, protiv Zenita i u Podgorici. Danas smo igrali loše, a mogli smo da dobijemo. Ova ekipa će uvek da greši, ali moramo da budemo stabilniji čak i uz te greške - kaže strateg.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

Posle tri vezane pobede, usledila su tri poraza. Koliko se to odražava na igrače?

- Siguran sam da moji igrači shvataju šta znači igrati u ovom dresu. Ovo je specifična sredina. Ne mogu nikad ni da pomislim da igrači nisu motivisani. Možemo da budemo neiskusni, da grešimo, da gubimo, ali nikako nemotivisani - dodaje Trinkijeri.

Koliko je opterećenje igranje Evrokupa?

- Imamo još dve utakmice, moramo da damo sve od sebe da ih dobijemo - kaže Italijan.

Da li je večeras presudilo iskustvo ili njihov kvalitet?

- Dubljević i Van Rosom su bili problem. A na iskustvo su nas zadavili kad je trebalo - zaključio je Trinkijeri.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading