Grci na Srbiju sa Burusisom i igračima iz domaće lige

Autor:

Sport

21.11.2018

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor reprezentacije Grčke Tanasis Skurtopulos objavio je spisak od 14 košarkaša za utakmice protiv Nemačke i Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

RepublikaFoto: youtube.com/Pavements Chase
Janis Burusis

Grci, koji su ranije osigurali plasman na planetarni šampionat u Kini naredne godine, takođe kao i selektor Srbije Aleksandar Ðorđević ne mogu da računaju na igrače iz NBA i Evrolige.

Sastav Grčke predvodi iskusni 35-godišnji centar Janis Burusis, a ostali su iz domaće lige.


Na spisku su: Janis Atinau (PAOK), Panajotis Vasilopulos (Peristeri), Haris Janopulos (AEK), Nikos Gikas (Prometej), Antonis Konijaris (PAOK), Janulis Larencakis (AEK), Mihalis Luncis (Lavrio), Dimitris Mavroeidis (Kolos), Vasilis Muratos (Peristeri), Janis Burusis (Žeđang Lajons), Lefteris Bohoridis (Aris), Hristors Salustros (Prometej), Mihalis Cairelis (Prometej) i Linos Hrisikopulos (PAOK).

Grčka čeka Nemačku u Patri 30. novembra, kada Srbije gostuje Izraelu u Tel Avivu, a onda se četiri dana kasnije dve selekcije sastaju u Beogradu.
RepublikaFoto: Starsport
Reprezentativci Srbije

U novoformiranog L grupi Nemačka i Grčka su na deobi prvog mesta sa po 16 bodova, Srbija ima tri manje, Gruzija i Izrael po 11, a Estonija 10.


Na Svetsko prvenstvo u Kini sledeće godine plasiraće se tri najbolje reprezentacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading