PREDSEDNIK CRVENO-BELIH OBELODANIO: SAOBRAĆAJKA STOPIRALA TRINKIJEV DOLAZAK U ZVEZDU!

Autor:

Sport

20.11.2018

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović (60) potvrdio je čaršijske priče - klub sa Malog Kalemegdana prvi je želeo da dovede Andreu Trinkijerija za trenera, ali je on otišao u Partizan. U intervjuu za Srpski telegraf, prvi čovek košarkaške sekcije objasnio je kako se Italijan ipak našao taboru najvećeg rivala.

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović

- Trinki je moj stari prijatelj. Razgovarali smo sa njim ove godine, bio nam je zanimljiv. Ali je on otišao u Ameriku da vidi hoće li postati pomoćni trener jednog NBA kluba. Doživeo je saobraćajnu nesreću, a mi nismo mogli više da čekamo. On je dobar trener, zna posao, ali je i šou-majstor - počinje razgovor čelnik Zvezde.

* Da li ste iznenađeni što je došao u Partizan?

- Nisam, mada vidim da je bio nestrpljiv. Kad je prihvatio posao, otvorile su mu se neke druge prilike u evroligaškim klubovima Makabiju i Baskoniji. Prijatelji smo, ali se nismo videli otkako je u Beogradu. Mislim da nećemo ni u subotu na večitom derbiju. Ne znam hoću li u Pionir.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

* Kad je Trinkijeri došao, bilo je komentara da mu je sigurno obećana titula?

- Naš sport počinje da liči na gladijatorske arene. Te priče me ne zanimaju. Ko je koga dovodio, priče oko para, navodnih državnih projekata i državnih bankomata. Mi smo u svakom trenutku spremni da položimo račun, ali morali bi onda svi da to urade.

* Pominjete derbi, da li očekujete sigurnu pobedu?

- Nema razloga da se posebno palimo. Za nas je to utakmica kao i svaka druga. Zadovoljan sam kako smo krenuli sezonu, iako stalno imamo dodatni pritisak da pobeđujemo.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Tomić

* Koji su Zvezdini ciljevi u ovoj sezoni?

- Dobar plasman u ABA ligi, ali ne bih razgovarao o tituli jer tako sami sebi stavljamo pritisak na vrat. Isto važi i za domaće prvenstvo i kup. U Evrokupu videćemo dokle ćemo stići. Nezrelo je pričati da napadamo osvajanje Evrokupa da bismo preko njega ušli u Evroligu. Zvezda nije bolestan klub da svake godine mora da bude prvak vasione. To ne čini sport, a nije ni regularno kao što se dešavalo u našoj zemlji. Cilj je da se stabilizujemo i vratimo na stare staze. A u Evropi smo od sezone 2012/13. i nigde se nismo obrukali.

Svi moraju da igraju za Srbiju!

Čović se dotakao i odbijanja pojedinaca da igraju za reprezentaciju. Kad je on bio predsednik KSJ od 1995. do 1997, kaže, toga nije bilo.

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović

- Igrači bi trebalo da igraju za reprezentaciju. Šta me briga što Evroliga nema pauzu, valjda reprezentacija mora da bude na prvom mestu. Moraju da igraju najbolji, a ne da tim bude stvar kompromisa. FIBA maltretira Evropu, a prema NBA ne smeju ni da pogledaju. Ako neko odbije da igra, smatram da nije obavljeno dovoljno razgovora. Ne verujem da bi Nikola Jokić odbio da je pristup bio bolji. Kad sam bio na čelu KSJ, pred Olimpijske igre 1996. u Atlanti, jurio sam i Divca i Danilovića i Paspalja, razgovarali smo, rešili probleme i svi su igrali. Kao igrač si dužan da vratiš zemlji što je uloženo u tebe, nisi se rodio kao NBA košarkaš - istakao je Čović.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading