S VEROM U BOGA NAPRED, JUNACI, ZGAZITE OPET CRNU GORU!

Autor:

Sport

17.11.2018

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S verom u boga napred, junaci, zgazite ponovo Crnu Goru! Fudbaleri Srbije danas (15.00, Sport klub 1) dočekuju Crnu Goru na Marakani, a trijumf bi ih približio krajnjem cilju i osvajanju prvog mesta u četvrtoj Grupi C lige u okviru Lige nacija!

RepublikaFoto: Starsport
"Orlovi" dočekuju "sokolove"

Pomenuti citat (s verom u boga napred, junaci) iskoristio je vojvoda Živojin Mišić za vreme slavne Kolubarske bitke, koja je zvanično počela pre tačno 104 godine, 16. novembra 1914.

PROBLEMI I POVREDE

A general srpske fudbalske vojske Mladen Krstajić bez nekolicine najboljih vojnika moraće da se suprotstavi Crnogorcima, koji "orlovima" dišu za vrat i imaju samo bod manje. Zbog toga će meč u Ljutice Bogdana biti ključan za konačni izgled grupe, pogotovo ako se zna da se u drugom duelu očekuje trijumf Rumuna protiv nejake Litvanije (20.45).

- Od pre nekoliko dana kadrovska situacija je ista. Sergej je otpao, Mitrović takođe. Imamo problem sa Kostićem, koji je imao operaciju dva zuba. Fejsa ima problem sa zadnjom ložom. Možda počne danas da trenira. Ima igrača i iz Crne Gore koji će izostati. Ali bez onih kojih nema, mora se - poručio je Krstajić.

RepublikaFoto: Starsport

Dobra vest je povratak iskusnog dvojca - kapitena Aleksandra Kolarova i zamenika Nemanje Matića.

- Imali smo problema na prošlom okupljanju sa Matićem i Kolarovim, što su bili veliki hendikepi, ali je ekipa uz veliki karakter uspela da pobedi. Neki kažu da smo prežaljeni bili tada. Osećam da napredujemo iz dana u dan, mladi momci dolaze i uz par iskusnih, očekujem dobru utakmicu. Veliki respekt prema Crnoj Gori i Tumbakoviću, cilj nam je prvo mesto u grupi - poručio je selektor Krstajić.

PRIJATELJSKA ATMOSFERA

Nemanja Matić je poručio da mu je krivo što nije učestvovao u prvoj, istorijskoj utakmici protiv Crne Gore u Podgorici (2:0 za Srbiju).

- Žao mi je što nisam bio u Podgorici na utakmici. Videli smo da Srbija ne treba da brine za budućnost, ima igrača koji će u narednom periodu preuzeti vođstvo u reprezentaciji. Nadam se punom stadionu i prijateljskoj atmosferi - kazao je Matić.

Matić: U Junajtedu nisu ljuti na mene zbog maka

RepublikaFoto: Starsport

Nemanja Matić bio je nedelju dana jedna od glavnih tema na Ostrvu jer je odbio da nosi cvet maka (spomen na žrtve Britanije u Prvom svetskom ratu i NATO operacijama) zbog bombardovanja Srbije 1999. godine.

- Što se tiče cveta koji nisam nosio, klub mi ništa nije zamerio, moje pravo. Izjavu možete pročitati na Instagramu, saigrači nisu komentarisali, jasno im je zašto nisam nosio - izjavio je Matić.

LIGA NACIJA - LAKŠI PUT DO EP

Ukoliko ostvare dve pobede do kraja grupne faze protiv Crne Gore i Litvanije, fudbaleri Srbije matematički će obezbediti prvo mestu u 4. grupi C lige u okviru Lige nacija. To znači da će biti jedna od četiri pobedničke selekcije u trećoj od ukupno četiri lige. Pobednik svake lige obezbediće direktan plasman na Evropsko prvenstvo bez obzira na učinak u kvalifikacijama. To bukvalno znači da "orlovi" lako preko Lige nacija mogu do kontinentalne smotre. Potencijalni rivali u baražu (igra se jedan meč, najpre polufinale, pa polufinale), kako sada stvari stoje, jesu Finska (izborila plasman), Izrael, te Bugarska ili Norveška. Ekipe od kojih Srbija stvarno ne mora da zazire.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading