Pre 15 godina desio se jedan od važnijih dana u istoriji Barse

Autor:

Sport

16.11.2018

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navršava se tačno 15 godina od debija Leonela Mesija za prvi tim Barselone. Argentinac je prve minute u katalonskom klubu upisao 16. novembra 2003. godine na stadionu "Dragao" u prijateljskom meču protiv Porta, kojeg je predvodio Žoze Murinjo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lionel Mesi

Na tom meču Frank Rajkard je šansu pružio klincima, a jedan od njih bio je, tada 16-godišnji Mesi, koji će do danas postati jedna od najvećih legendi u istoriji kluba. Leonel je ušao u igru u 75. minutu umesto Fernanda Navara. Za vreme provedeno na terenu imao je nekoliko sjajnih dodavanja, a i sam je promašio jednu izglednu priliku. Nosio je dres sa brojem 14.

 

Godinu kasnije, 16. oktobra 2004. debitovao je u Primeri, u gradskom derbiju sa Espanjolom. Danas desetka Katalonaca ima pet "Zlatnih lopti", devet titula u "La Ligi", šest Kupova Kralja, četiri trofeja pobednika Lige šampiona. Odigrao je 650 utakmica, postigao 566 golova i dodao 218 asistencija...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading