"LEKIP" RASKRINKAO PSŽ: Zvezdin rival leti iz Lige šampiona!

Autor:

Sport

14.11.2018

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rival Crvene zvezde u Ligi šampiona, Pari Sen Žermen ponovo se nalazi na udaru "Lekipa". Ovoga puta nije u pitanju sumnjiv rezultat na meču drugog kola elitnog takmičenja sa crveno-belima, već problem sa finansijskim fer-plejom.

Fudbaleri Pari Sen Žermena

U izdanju za sredu 14. novembar "Lekip" iznosi detalje istrage o kršenju finasijskog fer-pleja iz dobro obaveštenih izvora. Glavni problem su ugovori sa pet firmi iz Katara jer su oni garantovali čak 138 miliona evra po sezoni. Ovo je privuklo pažnju Evropske kuće fudbala (UEFA) koja je nakon angažovanja dve revizorske kuće utvrdila da oni zapravo vrede 37 odsto manje, odnosno oko 89 miliona evropskih novčanica.

Treća revizorska kuća je navodno vrednost procenila na tek 57 miliona, a ukoliko se ovi navodi ispostave kao tačni Parižani će dugovati preko 84 miliona evra. To je daleko preko dozvoljenih 30 miliona i po pisanju francuskog lista logično razrešenje je izbacivanje PSŽ-a iz evropskih takmičenja na godinu dana.

Ovo bi otežalo Francuzima dogovor sa ostalim sponzorima, ali ne bi mogao da obnovi ni postojeće ugovore koji ističu već sledećeg leta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading