"Orlovi" ciljaju EP iz Lige nacija

Autor:

Sport

14.11.2018

11:22 >> 11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije okupili su se u Staroj Pazovi, gde se pripremaju za duel sa Crnom Gorom, koji je na programu u subotu 17. novembra sa početkom od 15 časova. Pred novinare izašli su Nikola Milenković i Nemanja Maksimović.

RepublikaFoto: republika
Nikola Milenković

- Nema lakih protivnika, igramo kod kuće i daćemo sve od sebe da ostvarimo obe pobede za prvo mesto u grupi. Disciplinovani smo, radimo na mečevima ono što radimo i na treninzima. Dobio sam desetak kopči na meč sa Romom u Seriji A i neću igrati sa maskom. Trebalo bi da ponovimo meč iz Podgorice, imamo imperativ pobede pred našim navijačima i očekujem trijumf kao i u Crnoj Gori. Odlična je Tumbakovićeva ekipa, skup sjajnih igrača, ali mi ih ne smemo potceniti nijednog trenutka - počeo je Milenković.

- Očekukem mnogo naših navijača i da to bude velika prednost, da nam daju vetat u leđa. Crna Gora će igrati bez Jovetića ali imaju oni odlične zamene. 

O takmičenju Liga nacija, igrač Fiorentine ima izgrađeno mišljenje:

- Meni lično se dopada Liga nacija jer se igra za bodove i ima taj takmičarski žar, a plus je to što na taj način možemo i do Ervopskog prvenstva.

Kratak osvrt na dešavanja u klubu:

- Zadovoljan sam klupskom sezonom, svaki meč je prilika da na nešto novo naučim i cilj mi je da ne prođe dan a da nešto novo ne naučim i napredujem. Koncentrisan sam na sadašnjost i na Fiorentinu, ne razmišljam o budućem klubu. Serija A je sve jača, došao je i Ronaldo a zaista nema tamo lakih mečeva.

RepublikaFoto: Republika
Nemanja Maksimović

Nemanja Maksimović je takođe izneo svoja očekivanja novinarima sakupljenim u Staroj Pazovi:

- Skoncentrisani smo na jednu od najvažnijih utakmica u grupi protiv Crne Gore jer pobedom idemo ka osvajanju prvog mesta i dokazivanju da smo najbolja ekipa u grupi. Oni su odlična ekipa, ali najbitnije je da mi uđemo maksimalno koncentrisani i da ne primamo golove kao u prve dve utakmice i da ne pravimo takve greške. Napredovali smo kao ekipa kroz Ligu nacija i igramo sve bolje i bolje. Dali smo dva gola u Podgorici i promašili dosta prilika u Bukureštu ali verujem da će i realizacija doći. 

Mi želimo da budemo pobednik grupe 4 u Ligi nacija, i možemo i preko tog takmičenja da odemo na Evropsko prvenstvo. Biće mi lakše, baš kao i celoj ekipi što se vraća Nemanja Matić od kojeg može mnogo da se nauči. Tu je opet i Fejsa i imaćemo dobar tim - rekao je Maksimović, a potom nastavio:

- Mnogo mi znači to što sam sada u Hetafeu standardan i redovno igram, samim time i napredujem. Liga je izjednačenija ove u odnosu na prethodnu sezonu kada je bila ogromna razlika u kvalitetu između prve četiri ekipe i ostatk Primere.

- Sada svako svakoga može da pobedi. Cilj Hetafea je da izbegnemo borbu za opstanak, da budemo sigurni u sredini tabele i ako se kojim slučajem ukaže šansa da probamo da dođemo do Lige Ervope. Ali, prioritet nam je očuvanje prvoligaškoh statusa - pričao je i o La Ligi "zlatni orlić".

Posle Crne Gore "orlovima" ostaje duel sa Litvanijom koji je na programu 20. novembra od 20.45.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading