ČUVENI JUGOSLOVENSKI REPREZENTATIVAC IZBEGAVAO PLAĆANJE POREZA: MIJATOVIĆ MULJAO sa transferom Luke Modrića?

Sport

14.11.2018

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan fudbalski skandal u nizu je otkriven, a ovog puta glavni akteri su Predrag Mijatović (49) i Luka Modrić (33)! Čuveni jugoslovenski reprezentativac izbegavao je plaćanje poreza nakon što je Hrvatu u Real Madridu produžen ugovor!

RepublikaFoto: Starsport
Predrag Peđa Mijatović

VEZA POČELA 2012.

Nekadašnji sportski direktor "kraljevskog kluba" bio je posrednik u pregovorima, a novac od ugovora se slio na njegov bankovni račun u Republici Srpskoj, u čemu je učestvovao i njegov poslovni partner Banjalučanin Vlado Lemić, a malverzacije su otkrivene putem mejlova. Poreska stopa u Republici Srpskoj je deset odsto, umesto 33, koliko bi Lemićeva kompanija "Top Sport Consulting" morala da plati u Belgiji, gde menadžer ima prijavljen boravak. Upravo Lemić, kako se navodi, vodi Modrićevu karijeru, ali nije registrovani agent FIFA, pa zbog toga koristi ovlašćene službenike kao posrednike u poslovima.

Veza Lemića, Mijatovića i Modrića počela je prilikom transfera u Real Madrid 2012. godine iz engleskog Totenhema. Modrićev dotadašnji agent Davor Ćurković je te godine prebacio zastupnička prava na belgijsku kompaniju "Reina BVBA", gde je Lemić tada imao polovinu vlasništva.

RepublikaFoto: Starsport
Predrag Mijatović

SANČEZOVO HVALA

Takođe, objavljen je i deo prepiske između direktora Real Madrida Hoze-Anhela Sančeza i Vlade Lemića, u kojem mu se zahvaljuje na pomoći prilikom pregovora sa Modrićem.

- Prijatelju, ovo je originalni ugovor u kojem se dogovorene naknade i uslovi plaćanja ne mogu poboljšati. Žao mi je zbog toga, ali molim vas, imajte na umu da je i ovo prilično neuobičajena naknada prema standardima kluba. Hvala vam na vašoj kontinuiranoj pomoći, a posebno se zahvaljujemo na pomoći prilikom obnove Lukinog ugovora. On je za nas ključan - pisao je Sančez.

Mijatović zanemeo

Iako je u prošlosti uvek bio raspoložen za saradnju sa medijima, sada, razumljivo, nije. Srpski telegraf pokušao je da stupi u kontakt sa Predragom Mijatovićem, ali on do zaključenja ovog broja nije odgovarao ni na pozive ni na poruke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Modrić

Modrić: Peđa mi je važna osoba

Luka Modrić, kojem ovo nije prvi put da je u središtu poreskog skandala, nedavno je izneo niz hvalospeva na račun Mijatovića.

- On mi je od dolaska u Real bio jako važna osoba i ima svoj udeo u svim mojim nagradama - rekao je Zadranin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading