ŠTA TO KUVA MURINJO? - Sprema se renoviranje Junajteda!

Autor:

Sport

13.11.2018

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester junajteda loše su započeli novu sezonu, a naznaka da će biti bolje - nema. Vreme je za promenu, ipak, Žoze Murinjo je očigledno uveren da nije on problem već igrači (koje je uglavnom on dovodio).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo

Mančester Junajted je u situaciji da bi teoretski mogao da ostane bez polovine tima narednog leta. Na kraju sezone ugovori ističu: Huanu Mati, Anderu Ereri, Antoniju Marsijalu, Ešliju Jangu, Filu Džonsu, Krisu Smolingu, Davidu De Hei, Mateu Darmijanu, Antoniju Valensiji, Andreasu Pereiri i Džejmsu Vilsonu.

Doduše, mnogi od njih imaju dodatnu opciju „plus jedan“ da se ugovor automatski produži za još jednu sezonu ako to klub želi. Ali neki i nemaju, pa će biti slobodni igrači na kraju sezone alko ne produže ugovor. Među njima su Mata i Erera.

- Nadam se da će (Mata i Erera) ostati. Imali smo sličan slučaj sa Felainijem prošle sezone i uvek sam govorio da se nadam da će ostati. To se i desilo. Sada vam govorim isto. Želim da ostanu i bio bih srećan da se to desi. Iako Huan i Ander nekada igraju, nekada ne, oni su jednistveni karakteri u današnjem svetu fudbala koje ne želim da izgubim - rekao je Murinjo u septembru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Mančester junajteda

Situacija sa De Heom i Marsijalom je drugačija. Junajted će svakako aktivirati opcije u njihovim ugovorima, ali bi radije da potpiše dugoročne ugovore. Već su im ponuđeni novi uslovi saradnje i čeka se njihov ugovor. Marsijalverovatno neće prihavtiti jer nije zadovoljan na Old Trafordu, dok je situacija sa De Heom neizvesna. Ako odbiju nove ugovore, Mančester Junajted će biti primoran da ih proda narednog leta ispod njihove realne cene na tržištu kako ih ne bi izgubio za džabe.

Međutim, nisu samo pomenuti igrači tema na Old Trafordu. Ostrvski mediji piu da je Murinjo presekao i odlučio da proda Erika Bajia i Markosa Roha. Nije zadovoljan njihovim izdanjima i želi da od prodaje inkasira novac za dovođenje nekih kvalitetnijih pojačanja u odbrani. Letos su mete bili Samuel Umtiti, Tobi Aldervajreld, Džerom Boateng, Milan Škrinijar, Dijego Godin, Hari Megvajer, Leo Bonući.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading