Mesi na korak DO VEČNOSTI!

Autor:

Sport

13.11.2018

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Barselone Lionel Mesi odigrao je odličan meč uprkos porazu svog tima od Betisa (3:4). Dva gola bila su dovoljna Argentincu da ispiše nove stranice fudbalske istorije.

Lionel Mesi

S dva postignuta pogotka u porazu od Betisa (3:4) proteklog vikenda argentinski as napravio je korak ka novom velikom individualnom poduhvatu. Statističari su izračunali da je preskočio po broju golova za jedan klub čuvenog strelca, po mnogima najboljeg u istoriji fudbala - Gerda Milera. Legenda Bajerna iz sedamdesetih godina 565 puta tresao je mrežu na zvaničnim utakmicama u dresu bavarskog giganta, dok je Mesi trenutno na broju 566. Nemcu je, doduše, za ovaj poduhvat bilo potrebno manje utakmica (605) - mnogo manje ih je i bilo u ono vreme - ali to svakako ne umanjuje Mesijevo dostignuće koji je u nedelju protiv Betisa po 650. put nosio dres prvog tima Barselone.   

Ukoliko bi nastavio da igra za nacionalni tim - a mogao bi, tek je napunio 31 - Mesi bi sasvim izvesno pretekao Milera i po broju pogodaka u dresu reprezentacije, pošto mu nedostaju još samo četiri. Treba ipak imati na umu da je Gerd postigao 68 pogodaka za Pancere odigravši svega 62 utakmice. Leo je na 65, međutim već je zabeležio 128 nastupa. 

Ispred Lionela Mesija ostao je još samo Edson Arantes do Nascimento Pele. Čovek koji mu je svakako konkurent i za najboljeg igrača svih vremena izbrojao je 643 zvanična gola za Santos na ukupno 656 utakmica. Nije teško zaključiti da će i Brazilac dolijati ukoliko petostruki najbolji igrač godine nastavi u ovom ritmu, jer razlika je "samo" 77 golova. U najgorem slučaju, a po trenutnim Mesijevim standardima, nekrunisani Kralj fudbala pada za dve godine. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading