ZVEZDA IM JE SRUŠILA SNOVE: Oni su jedini neporaženi tim u Evropi!

Autor:

Sport

12.11.2018

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako nemaju nijedan poraz u tekućoj sezoni, kako u domaćem šampionatu tako i na Evro sceni, ekipi Salcburga Zvezda je stala na crtu. Verovatno bi mnogi navijači austrijskog kluba rado zamenili deo pobeda za plasman u Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda - FK Salcburg

Posle 10 kola austrijske Bundelsige četa Marka Rozea imala je svih 10 pobeda i takođe bila evropski lider u toj kategoriji, ali ovo je nivo više. Računajući sva takmičenja Salcburg je ostao jedini neporažen u celoj Evropi?! Od tada Bikovi su odigrali nerešeno sa LASK-om i Vakerom, a pre toga samo još dva puta nisu dobili, oba puta protiv naše Crvene zvezde. U Beogradu 0:0, na domaćem terenu 2:2. I to posle 2:0 u 65. minutu meča...  

I tako, umesto da to bude gotovo savršena, idealna sezona, u Salcburgu nemaju taj stav, jer ipak je ulazak u LŠ bio primarni cilj, pa sada na ogromnih plus 12 u domaćem šampionatu ili sve četiri pobede u grupnoj fazi Lige Evrope baš i ne gledaju s nekakvim oduševljenjem. Zapravo, mrlju koju im je napravila Zvezda neće biti moguće očistiti do kraja sezone.

A kako samo impresivno deluje: 25 utakmica od starta sezone, 21 pobeda, četiri remija, nula poraza...

Da vas ne podsećamo na činjenice zbog kojih i gazde i navijače i sve u klubu posebno boli ispadanje u kvalifikacijama za LŠ. Iako je u poslednjih 12 godina čak devet puta bio šampion, RB Salcburg nijednom nije prošao kvalifikacije, vrlo često ispadajući na tragične načine.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

Tako im valjda ni ova "titula" jedinog neporaženog tima Evrope ne znači puno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading