SKANDAL NA POMOLU: Transferi Markovića i Pantića POD LUPOM!?

Autor:

Sport

10.11.2018

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povremeni srpski fudbalski reprezentativac Lazar Marković, morao je najpre da se izjašnjava na društvenim mrežama zbog običnog "lajka" tokom utakmice njegovog Liverpula i Crvene zvezde (0:2), a sada je nemački list "Špigl" objavio priču u kojoj se bivši igrač Partizana pominje.

RepublikaFoto: Starsport
lazar Marković

U saradnji sa "Football leaks", uz pomoć kojih su prethodnih nedelja objavili mnoge tajne iz sveta fudbala, novinari "Špigla" bavili su se poznatim menadžerom Pinijem Zahavijem.

U prvom delu teksta govorili su o tome kako je ovog leta postao menadžer poljskog napadača Roberta Levandovskog i na koje je sve načine pokušao da "isforsira" njegov odlazak iz Bajerna - kao što je bilo u slučaju Nejmara i Barselone godinu dana ranije - dok je poseban deo posvećen njegovoj tehnici za "zaobilaženje poreza" i novcu od transfera.

Koristio se "investiranjem u igrače" koje je direktno otkupljivao od timova, a onda zarađivao od njihovih transfera - što je FIFA zabranila 2015. godine - i za tu priliku je "Špigl" iskoristio i primer Lazara Markovića.

Lazar Marković

Oni u ovom istraživanju podsećaju da je u aprilu 2012. godine, ubrzo nakon što je postao punoletan, Partizan, čiji je predsednik bio Dragan Đurić, prodao sva prava na Lazara Markovića investicionom fondu "Lejston Holdings" za koji su dobili sedam miliona evra.

Samo godinu dana kasnije, prodat je u Benfiku za 6,25 miliona evra i sav novac je pripao "Lejston Holdingsu", ali samo za 50% prava na njega.

Već naredne godine Benfika je prodala Markovića u Liverpul za 25 miliona evra, ali su "na ravne časti" klub i pomenuti investicioni fond podelili, pa je tako na Britanska Devičanksta Ostrva, gde je "smešten" "Lejston Holdings", za dve godine stiglo 18,75 miliona evra (bez poreza) nakon investicije od sedam miliona evra, plaćene Partizanu.

Nemci prenose da se FIFA, koja prati sve međunarodne transfere, interesovala za ovo u martu 2014. godine i raspitivala se kod Partizana.

Kimberli Moris je pisala Partizanu i tražila sve veze kluba sa "Lejston

Holdingsom", na šta joj je, navodi "Špigl", klupski sekretar poslao dokument kojim ona "nije bila zadovoljna". Navodi se da su iz FIFA želeli da znaju da li postoje veze između "Lejstona Holdingsa i Pinija Zahavija" i da li je postojao poseban dogovor za transfer igrača sa Zahavijem, ali nije uspela do kraja da istraži ovaj posao. "Football Leaks" prenosi da je Moris bila na "pravom tragu" pošto su oni otkrili da su Zahavi i "Lejston Holdings" definitivno povezani.

Navodi se da je u maju 2012. godine, malo nakon što je Partizan "prodao" prava na Markovića, kompanija "Lejston Holdings" uplatila 250.000 evra kompaniji iz Njujorka - "Sport & More" iza koje stoji fudbalski agent Nikola Damjanac, posrednik u ovom poslu između dve strane.

"Tragom novca" navodi se i da je Damjanac dobio 250.000 evra preko računa "Lian Sportsa", odnosno 2 miliona evra preko kompanije "Goldline" iz Švajcarske.

"Špigl" se pita zbog čega bi "Lejston Holdings", na savet Pinija Zahavija, prosledio više od 30% dobijenog novca dvema kompanijama koje imaju istog konsultanta, a to pitanje postavio je i samom Zahaviju i Damjancu koji nisu želeli da komentarišu...

Isti list je spomenuo i da je "Lejston Holdings" otkupio polovinu prava na Danila Pantića kada je bio šesnaestogodišnjak (1,7 miliona evra), a da novac nije otišao u Partizan nego na ostrvo Nevis - u Karibima!

"Špigl" je za kraj naveo da se Zahavi na kraju ipak sastao sa novinarom koji radi na projektu "Football Leaksa" i da je njegov ton tokom razgovora bio veoma "agresivan", te da je jednom čak i udario pesnicom od sto rekavši da je čovek koji ima moć, uz pretnju tužbama...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading