Skromnost dobila novo ime: KILIJAN MBAPE!

Autor:

Sport

07.11.2018

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi francuski fudbaler Kilijan Mbape je u Pari sen Žermenu od avgusta 2017. godine kada je došao na pozajmicu iz Monaka. Ipak još tada se znalo da on u Parizu ostaje za stalno pa su tada vođeni prilično naporni pregovori oko budućeg ugovora za mladog fudbalera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kilijan Mbape

Kako prenosi Lekip Klijan Mbape i ljudi iz njegovog okruženja su tražili da u klauzulama ugovora stoje neke prilično neverovatne stvari. Tako je Mbape tražio privatni avion i 50 sati leta tom letelicom tokom sezone. 

Tražio je da u slučaju da osvoji Zlatnu loptu dobije identičnu platu kao i Nejmar. Tada bi zarađivao 30 miliona evra godišnje, ali je na kraju to odbijeno i on je morao da se zadovolji bonusom od pola miliona evra u slučaju da postane najbolji fudbaler sveta. 

Jedna od klauzula koje je on želeo u ugovoru je podrazumevala da dobije novčanu nadoknadu u slučaju da PSŽ dobije zabranu igranja Lige šampiona zbog finansijskog fer-pleja. 

Avion i ova dva bonusa je uprava PSŽ odbila, ali je Mbapeu udovoljeno u nekim drugim aspektima. Kilijan je dobio batlera, vozača i jednog telohranitelja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading