ONO ŠTO NOVAC NE MOŽE KUPITI: Novembarsko veče novih heroja i crveno-bela renesansa!

Autor:

Sport

07.11.2018

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije to bilo obično veče, odmah se to moglo naslutiti. Novembar koji je mirisao na veliko iznenađenje, na erupciju oduševljanja na beogradskoj Autokomandi. Oko 50 hiljada ljudi prisustvovalo je 6. novembra pisanju istorije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Crvene zvezde

Dva poraza u prethodne dve evropske utakmice ukazivale su da je crveno-belima namenjen samo jedan bod u paklenoj grupi Lige šampiona. Nerešeni meč u Beogradu protiv Napolija delovao je kao premija za ovosezonsku odiseju kluba iz Ljutice Bogdana. Odlični Englezi znali su da se ne treba šaliti sa Zvezdom pa su u prestonicu Srbije poslali ono najbolje što imaju. 

Sat vremena pred početak meča, svakom navijaču kome je crveno-belo pri srcu, digla se kosa na glavi. Dovoljno je bilo videti napadački trio i sve je bilo jasno, Liverpul želi da se ponovi "Enfild" od pre dve nedelje. Mane - Staridž i Salah, pa nije moglo gore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milan Pavkov

Ipak, cela Evropa je bila svedok da novac ne igra fudbal, igraju ga oni momci na terenu, igra njihova želja, strast, bujica emocija koja se ne može kontrolisati. Na samom početku meča bilo je jasno gostima da neće proći sve onako kako su želeli. Magija Milana Pavkova koji je ove jesenje večeri definitnvo kupio "delije" za sva vremena sa svoja dva gola. Ne, nije on samo to učinio, već mnogo, mnogo više...

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milan Pavkov

Učinio je jednu jako veliku stvar, učinio je da "zvezdaši" shvate da su momci koji ove sezone trče terenom "Marakane" zapravo njihovi heroji.  Diskretni heroji koji su im priredili ovakvo veče ostaće upisani u istoriji Crvene zvezde, ali i srpskoj, naravno. Ne, nikada ne treba zaboraviti prošlost, to je ono što klub čini onim što jeste, posebnim, velikim, ali su navijači 6. novembra ispred sebe videli samo sadašnjost, ali i budućnost. Posle dugo vremena delovala je svetlo, jasno, kao da već otkriva neke lepe momente koji će se tek desiti.

Mnogi mlađi navijači Zvezde ne pamte Mihajla Pjanovića, neki se ne sećaju ni Nikole Žigića. Shvatili su konačno da imaju svoje heroje, one za koje će godinama pričati i prepričavati kako su ih činili srećnim, zbog njih dolazili na stadion, ostajali budni do kasno uveče, a poneki čak i plakali od sreće. Bitno je dočekati tako nešto, a to je ono što je Pavkov uradio. Nije mala stvar gledati heroja uživo, videti i proživeti taj trenutak koji će nakada prelaziti sa usana ponosnog oca, dok ga sin sluša sa velikom pažnjom. Nema "zvezdaša" koji se na pomen Žigića ne seti onog evrogola Romi u Kupu UEFA. 

"Jeste, nebo se otvorilo i jeste stadion je eksplodirao, to se desilo!  - glasi poznata replika Nebojše Glogovca iz filma "Ariljero".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Crvene zvezde

Da, desilo, a desilo se i ove novembarske večeri i opet će jer granice ne postoje. Snovi nekada postaju stvarnost, a "zvezdaši" će narednih dana sa pravom sanjati prolaz dalje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading