Klop stigao na "Marakanu" pričao o Šaćiriju, pa PROGOVORIO SRPSKI

Autor:

Sport

05.11.2018

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Liverpula su u Beogradu. Oni u četvrtom kolu Lige šampiona igraju protiv Crvene zvezde na "Marakani", a menadžer "crvenih" Jirgen Klop izašao je pred novinare.

RepublikaFoto: Starsport

Naravno, prva tema bila je njegova odluka da u Beograd ne povede Đerdana Šaćirija.

-  Đerdan se složio. Mnogo puta sam ostavljao igrače kod kuće, nikad nisu negativno reagovali. Ko zna da čita, mogao je kod nas na sajtu da pročita. Mi ovde dolazimo kao fudbalski klub, predstavljamo jedan od najvećih klubova na svetu. Odlučili smo da ga jednostavno ne povedemo. Ne želimo da se bavimo politikom - rekao je Klop.

Sjajni stručnjak je udario na novinare iz Engleske.

- Nije to moj posao. Nije ni vaš da postavljate takva pitanja. Trebalo bio da smirimo tenziju. Mi smo u Srbiji, poštujemo ovu zemlju i nemojte da me ovde pitate o Šaćiriju. Ne možemo mi ovde da ispravimo tu situaciju. A politika je uvek uticala na život. Barem na mojoj planeti. Da je došao, pričalo bi se samo o tome, a mi smo želeli da se priča o fudbalu. Samo me vi novinari iz Engleske to i pitate, ne vidim da neko od naših domaćina insistira na toj temi.

Nemac ceni Crvenu zvezdu.

- Da smo bili manje dobri, Zvezda bi se vratila u meč. Što se atmosfere tiče, mi smo iz Liverpula i znamo šta je dobra atmosfera. Nismo najiskusniji tim na svetu, ali imali smo u poslednje tri godine dosta internacionalnog iskustva. U utorak moramo da uradimo ono sto najbolje znamo.

Naše novinare je zanimalo da li ga je bivši asistent Željko Buvač naučio neke srpske reči.

- Nisam pričao sa Buvačem o tome. Igrao sam sa nekoliko Srba i Hrvata tokom karijere. Jedino što možda dobro znam jesu psovke, ali nećemo sada o tome.

Na kraju se ipak setio nekih reči na srpskom jeziku.

- Slobodan dan, to znači da ne radite ništa, zar ne? To su moji saigrači često tražili u klubovima - našalio se Nemac na kraju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading