OGLASIO SE MATIĆ: Bio sam 12-godišnji dečak u Vrelu dok su bombe razarale moju Srbiju!

Autor:

Sport

05.11.2018

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odupreo se velikanima, uradio je ono što je kod mnogih izazvalo osudu. Nije mario, branio je ugled svoje Srbije, svoje zemlje. Nemanja Matić ovih dana glavna je tema engleskih medija. Razlog je "popi" koji nije želeo da nosi na dresu iz patriotskih razloga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Matić

I otud saopštenje na Instragramu. Nema se tu šta dodati. Generalno se prevelika frka digla bez preteranog razlog. Svako ima pravo da izabere šta voli i šta želi da podrži, a šta ne. Matić je svoj izbor napravio i tu je kraj priče, ma šta ko pričao po internetu. Kako bilo…

- U potpunosti razumem zašto ljudi nose cvet maka i apsolutno poštujem svačije pravo da to uradi. Imam potpuno razumevanje za svakoga ko je u konfliktima izgubio nekog dragog. Međutim, mene to podseća na napad koji sam lično osetio dok sam bio mlad, uplašeni 12-godišnji dečak u Vrelu, dok su moju Srbiju razarale bombe 1999. godine - počeo je Matić.

Podsetićemo: da, jeste već nosio cvet maka…

- Jesam to radio ranije, ali kad sam razmislio ponovo o tome procenio sam da nije ispravno da ja nosim ‘popi’ na dresu. Ne želim da potkopavam taj simbol kao simbol ponosa u Britaniji. Ne želim nikoga da uvredim. Međutim, svi smo mi proizvod sopstvenog odrastanja i ovo je lični izbor iz navedenih razloga. Nadam se da će svi razumeti moje razloge sada kada sam ih objasnio i da ću moći da se koncentrišem na to da pomognem svom timu u utakmicama pred nama - jasan je vezista.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading