VEZISTA JUNAJTEDA RAZBESNEO BRITANCE - PATRIOTA DO KOSKE: MATIĆ ODBIO ENGLESKI MAK!

Autor:

Sport

05.11.2018

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

As "orlova" jedini nije nosio bulku u znak sećanja na pale britanske borce u Prvom svetskom ratu jer je Britanija bombardovala Srbiju 1999. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Matić

Vezista Mančester junajteda Nemanja Matić ponovo je postavio standarde kada je reč o patriotizmu i ljubavi prema Srbiji! Skromni momak poreklom sa UBA postao je tema dana na Ostrvu jer je odbio da nosi crveni mak (popularni poppy), kojim se obeležava sećanje na pale britanske borce u Prvom svetskom ratu. Takozvani Dan sećanja obeležava se u Britaniji na pomenuti način, ali Srbin ovog puta u tome nije želeo da učestvuje isključivo iz patriotskih razloga.

Prema nezvaničnim informacijama, Nemanja nije želeo da pređe preko toga što je Britanija kao deo NATO alijase učestvovala u bombardovanju Srbije 1999. godine. Tako je Matić bio jedini fudbaler na meču između Bornmuta i Mančester junajteda (1:2) koji na grudima nije imao cvet crvenog maka. "Crveni đavoli" saopštili su neposredno medijima da je reč o ličnim razlozima i da poštuju odluku svog fudbalera. Međutim, to je pokrenulo lavinu negativnih komentara u medijima, a pojedini ekstremni navijači traže da Srbin bude oteran sa Old Traforda.

As "orlova" nije se oglašavao po ovom pitanju, a sličnu sudbinu doživeo je i Irac Džejms Maklin. U njegovom rodnom Deriju su tokom Krvave nedelje 1972. godine britanski vojnici ustrelili 28 nevinih osoba tokom mirnih protesta, a 14 ih je poginulo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Matić

Srbija ima natalijinu ramondu

Pre nekoliko godina i u Srbiji je kao državni praznik uveden Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Tada je predstavljen i "srpski mak" - ljubičasti cvet feniks, odnosno natalijina ramonda.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading