Mesi je baš zadužio španski fudbal! Trofej će nositi ime slavnog Argentinca!

Autor:

Sport

30.10.2018

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uživaćemo još u majstorijama Lionela Mesija, a kada "mađioničar" okači patike o klin dobiće priznanje u vidu trofeja koji će se dodeljivati naboljima. Naime, pokrenuta je inicijativa da nakon povlačenja prosvaljenog Argentinca jedan od najvažnijih trofeja u Primeri ponese njegovo ime.

Lionel Mesi

"Indipendent" piše da La Liga razmatra mogućnost da trofej namenjen najboljem igraču španskog prvenstva u jednoj sezoni ponese ime Lionela Mesija nakon što se Argentinac povuče.

- Mislim da je ideja o kreiranju trofeja koji će nositi Mesijevo ime dobra- izjavio je tim povodom predsednik La Lige Havijer Tebas.

La Liga od sezone 2008/09 dodeljuje individualna priznanja najboljim pojedincima, a ustanovljene su sledeće nagrade: najbolji strelac dobija trofej "Pićići", najbolji golman dobija trofej "Rikardo Zamora", najbolji igrač dobija trofej "Alfredo di Stefano", a najbolji strelac Španac dobija trofej "Zara".

Pošto već postoji trofej namenjen najboljem igraču lige u jednoj sezoni, nejasno je da li bi nagrada "Alfredo di Stefano" bila preimenovana, što je malo verovatno, ili bi bila sačinjena neka nova vrsta priznanja koja bi nosila ime Lionela Mesija.


Argentinac je do danas četiri puta proglašavan najboljim fudbalerom španskog prvenstva, a trofej "Pićići" osvojio je pet puta i ispred njega se nalazi još samo Telmo Zara koji je za jedno priznanje jači od Mesija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading