VLASNIK LESTERA I ĆERKA IZGORELI U PADU HELIKOPTERA!

Autor:

Sport

29.10.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Noć horora u Lesteru! Nedeljno jutro obistinilo je zle slutnje koje su se nad "lisicama" nadvile veče pre - vlasnik kluba Višaj Šrivadanaprab (60) bio je u svom helikopteru koji se srušio na parkingu stadiona sa kojeg je poleteo posle premijerligaške utakmice protiv Vest Hema (1:1).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bivši vlasnik FK Lestera

Osim milionera sa Tajlanda, čije se bogatstvo procenjuje na 4,3 milijarde evra, u letelici koja je eksplodirala kao vatrena buktinja bili su njegova ćerka Vorama, dvojica pilota i još jedna neimenovana osoba.

TRENER PREŽIVEO

Prema prvim informacijama koje su otišle u javnost, u helikopteru se možda nalazio i menadžer Lestera Klod Puel, koji je viđen kako sa King pauver stadiona odlazi zajedno sa Šrivadanaprabom. Na sreću, on je živ i zdrav, ali je potresen, zbog čega se nije oglašavao do popodnevnih časova u nedelju.

- Dogodila se velika tragedija za klub. Saosećam sa žrtvama i njihovim porodicama. Ovim oglašavanjem sam želeo da odagnam brige za moj život. Mnogo sam tužan i utučen, ali sam dobro - poručio je Puel.

OTKAZAO PROPELER

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Iako pravi uzrok nesreće treba da utvrdi zvanična istraga, prema rečima očevidaca, krivac za pad helikoptera je zadnji propeler, koji je otkazao. Zbog toga piloti nisu uspeli da održe helikopter mirno u vazduhu, već je počeo nekontrolisano da se vrti pre pada nekoliko stotina metara od stadiona sa kojeg je poleteo.

- Motor je prestao da radi normalno. Okrenuo sam se i čuo sam buku koju je proizvodio. Odjednom je helikopter utihnuo i kada sam ga pogledao, samo se vrteo ukrug, bez ikakve kontrole. Potom se čuo prasak i nastala je velika užarena kugla - rekao je fotograf Rajan Braun, koji se našao u blizini.

Kako dodaju svedoci horora, jedan policajac pokušao je da otvori vrata helikoptera i spase eventualne preživele, ali u tome nije uspeo pre eksplozije. Prema mestu na kom se dogodila tragedija navodno je među prvima potrčao golman "lisica" Kasper Šmajhel, koji se držao za glavu i plakao pored olupine.

Najcrnji dan za klub

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Jutro nakon nesreće, kada je potvrđeno da je stradao vlasnik kluba, Lester je izdao kratko saopštenje.

- Ovo je najcrnji dan za naš klub - stoji između ostalog u saopštenju.

Istovremeno, navijači i poštovaoci kluba ubrzo su počeli da polažu cveće i da pale sveće na mestu nesreće kako bi odali poštu poginulima.

Odložen meč protiv "đavola"

Utakmica ženske Premijer lige između Lestera i Mančester junajteda odložena je zbog helikopterske nesreće, u kojoj je poginuo vlasnik "lisica". Utakmica je bila zakazana za nedelju, a odložena je baš kao i duel muških rezervnih timova protiv Derbija.

Višaj Šrivadanaprab - kralj fri-šopova i pasionirani igrač pola

Velika tragedija potresla je Lester, za čiji je istorijski uspeh zaslužan upravo Tajlanđanin čiji se imetak procenjuje na oko 4,3 milijarde evra. Upravo kako su "lisice" stigle do titule Premijer lige 2016, tako se i Višaj Šrivadanaprab (60) obogatio. Imperiju je počeo da stvara kao vlasnik lanca fri-šopova od 1989. godine. Tokom 2009. je za razvoj ove oblasti u domovini dobio najveće moguće priznanje. Lester je preuzeo 2011. od Srbina Milana Mandarića i posle samo pet godina ulaganja titula je stigla na stadion Lestera. Međutim, fudbal nije Šrivadanaprabova najveća ljubav kada je sport u pitanju. Višaj je pasionirani igrač pola u slobodno vreme, a poseduje i polo klub u Londonu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading