Kosanović u svom stilu posle remija!

Autor:

Sport

27.10.2018

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Napretka je stigla do važnog boda u Humskoj, a strateg Kruševljana Milorad Kosanović bio je zadovoljan remijem, ali je govorio i o srpskom fudbalu uopšteno, naravno u svom stilu.

RepublikaFoto: Starsport
Milorad Kosanović

- Kada uzmete u Beogradu bod protiv Partizana ili Zvezde to je dobar rezultat. I više od toga. Mi smo danas loše otvorili utakmicu i dobili prvi gol, mučili smo se u prvom poluvremenu. U drugom smo igrali mnogo bolje, uspeli da izjednačimo i stekli neočekivanu prednost posle drugog žutog kartona Đerleka, ali nismo igrali kako treba u poslednjih 15 minuta. Verovatno je i pritisak bio na igračima zbog rezultata, zadovoljstvo se pojavilo s bodom i s te strane nisam zadovoljan. Rezultatski utakmica je odlična, ali igra nije na nivou onoga što mi pružamo u najvećem delu prvenstva, ali je zadovoljavajuća- rekao je Kosanović.

On je uporedio kako je igrati sa "večitima".

RepublikaFoto: Starsport

- Slično je i kada igramo sa Zvezdom. Ona ima drugačije prednosti u odnosu na Partizan, kada igramo utakmicu s njom. Ne treba da pojasnim, svima je jasno na šta mislim, ne bismo gubili ni od njih da nisu u prednosti. I njih smo pobeđivali. I sa Čačkom i s Pazarom pa i sa Radnikom i sa Napretkom. Nismo izgubili od Radničkog iz Niša, Čuka visi na nuli, sad se izvukla. Dobro deca igraju. Partizan bez obzira na ovaj remi ima jako dobar tim. I njima čestitke- rekao je Kosanović.

On se osvrnuo na temu srpskog fudbala, smatra da je potrebno podstaći zdrav rivalitet i podići nivo igre u srpskoj ligi, što je njegov tim uspeo da uradi u meču protiv Partizana.

- Samo kroz ovakve utakmice kao danas možemo da rastemo. I treneri i fudbaleri i timovi. Treba nam što više ovakvih utakmica. Neminovno je da se promeni nešto jer će se fudbal ovako kako je sada ugasiti. Ovo je kraj, ne može se više. Kako je sada vidite šta nam se dešava na međunarodnom planu. To je neminovno. Moramo da podignemo nivo rada u klubovima, ali i nivo takmičenja. Partizanu, Zvezdi i ovima što idu u Evropu trebaju kvalitetne utakmice. Raste se uz velike utakmice, ne uz pobede nad Borcem u Čačku. Teško, čvrsto i da si zadovoljan kada odigraš dobru utakmicu. Promeniće se sve za nekoliko godina, neće moći ovako, čim uđemo u Evropu sve će se promeniti- zaključio je Milorad Kosanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading