Ovo je spisak Interpola za saslušanje Zvezdinih čelnika

Autor:

Sport

20.10.2018

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interpol je za petama Crvenoj zvezdi! Međunarodna kriminalistička policijska organizacija poslala je nalog srpskoj policiji da se sasluša kompletna delegacija srpskog šampiona koja je gostovala Pari Sen Žermenu na utakmici drugog kola Lige šampiona u Parizu.

RepublikaFoto: Starsport
Džajić i Terzić pred sudom

Kako saznaje Srpski telegraf, prvi će kod inspektora generalni direktor kluba Zvezdan Terzić, legenda i počasni predsednik Dragan Džajić, kao i desni bek Filip Stojković!

SPORNE SITUACIJE

To bukvalno znači da je klub sa Marakane bio dužan da dostavi informacije o svakom licu koje je putovalo s klubom na meč za koji francuski list Ekip tvrdi da je namešten tako da "sveci" pobede sa pet golova razlike. Utakmica je završena pobedom PSŽ sa 6:1, a navodno je širom sveta pokušana uplata u iznosu od pet miliona evra!

- Najpre će biti saslušani generalni direktor Zvezdan Terzić, počasni predsednik Dragan Džajić i fudbaler Filip Stojković. Svako iz određenog razloga. Terzić jer je glavni operativac kluba, a tvrdnje Ekipa su upravo da je jedan visoki funkcioner Zvezde hteo da uplati pet miliona evra na poraz srpskog šampiona od pet golova razlike. Kad je reč o Draganu Džajiću, on se jedini u ime kluba već oglasio u kratkoj izjavi za Ekip, u kojoj je negirao optužbe - tvrdi dobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa i dodaje:

- Filip Stojković je na tapetu jer se pisalo da je na utakmici imao čak 29 spornih situacija u duelima s igračima francuskog kluba. Zbog toga će sa Džajićem i Terzićem prvi dati iskaz!

RepublikaFoto: Starsport

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić potvrdio je da klub sarađuje s policijom.

- Morali smo da damo podatke za apsolutno sve ljude koji su s nama putovali na meč, čak i brojeve telefona - rekao je Terzić za Srpski telegraf.

SARADNJA S POLICIJOM

Nacionalno finansijsko tužilaštvo u Parizu pokrenulo je predistražne radnje povodom pisanja Ekipa, a srpski šampion angažovao je najbolju francusku advokatsku kancelariju "Dipon-Moreti i Ve", koja je saopštila da će klub aktivno učestvovati u istrazi.

- FK Crvena zvezda je spremna da u potpunosti sarađuje sa istražnim vlastima. Klub sa najviše osvojenih titula prvaka Srbije i osvajač Lige šampiona iz 1991. godine (dok je to takmičenje imalo drugi naziv) Crvena zvezda namerava da brani svoju čast, kao i čast svoje uprave, igrača i navijača i ponovo potvrđuje posvećenost fudbalskim vrednostima i integritetu sportskih takmičenja - saopštili su advokati crveno-belih.

Srpski telegraf prvi najavio istragu

Da će uprava i fudbaleri Crvene zvezde biti na meti domaćih istražnih organa povodom sumnjivog meča u Parizu, redakcija Srpskog telegrafa pisala je prva još u izdanju od 15. oktobra. U tekstu je navedeno da srpska policija češlja nameštaljku iz Pariza, što je sada potvrdio i generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading