MILOJEVIĆ: Rad konkurentna ekipa; Odbrana titule prioritet

Autor:

Sport

19.10.2018

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde, u subotu od 19 časova, ugostiće Rad u okviru 12. kola Superlige. Pred gradski derbi Vladan Milojević, strateg šampiona Srbije, istakao je važnost utakmice sa nebesko-plavima.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

- Posle utakmice u Kupu Srbije protiv Dinama okrećemo se prvenstvu i susretu sa Radom, klubom čije igre nisu ispratili rezultati. U odnosu na prošlu godinu u kojoj su imali dosta problema, uz dolazak Zorana Milinkovića na čelo stručnog štaba, rival je postao konkurentna ekipa i kandidat za plasman u plej-of. Ne možemo da pobednemo od činjenice da nas već u sredu očekuje gostovanje Liverpulu, ali se fokusiramo isključivo na prvog sledećeg rivala svesni da svako drugo razmišljanje nije dobro. Zaista nam je prvenstvo prioritet, rekao sam to i ranije i stojim iza reči. Imamo veliku želju da odbranimo titulu - rekao je Milojević.

Povratak reprezentativaca u Ljutice Bogdana zaoštrio je konkurenciju, ali zbog gustog rasporeda nije otklonio sve glavobolje.

- Vujadin Savić je pojačao ritam treninga, ali je izvesno da neće igrati. Imali smo još nekoliko problema, neki od igrača su se oporavili, međutim potrebno je proceniti stepen rizika i da li su spremni da igraju protiv Rada. Nezahvalno je pričati na tu temu, opekli smo se sa Vujadinom protiv PSŽ-a, stavili ga u vatru zbog čega je obnovio povredu i pokušaćemo da ne dođemo ponovo u takvu situaciju. Zgusnut raspored ima svoj efekat, do kraja godine odigraćemo više utakmica nego za celu sezonu prethodnih godina. Za takav tempo nije dovoljna samo fizička, već i psihička priprema.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda

Posebnu pažnju pogocima na dve uzastopne utakmice skrenuo je Dejan Joveljić.

- Joveljić i Terzić su igrači koji bi trebalo da u vrlo kratkom vremenskom periodu postanu nosioci Zvezdine igre, ne zato što su mladi već zato što zaista poseduju kvalitet. Ipak, sa mladim igračima treba biti pažljiv i imati pravi tajming. Napravili smo strategiju i videćemo kako će se sve odvijati.

Strateg Crvene zvezde osvrnuo se i na iskustvo koje donose utakmice protiv Napolija, Pari Sen Žermena i Liverpula.

- Imamo priliku da na internacionalnoj pozornici steknemo uvid u svetske trendove. Svi streme direktnom fudbalu, igri uz agresiju, presingu, i takav mentalitet gaje i sva tri naša rivala u Ligi šampioni. Ne bih izdvajao jednog trenera, ali lično mi mnogo znači nadmetanje sa timovima koje vode stratezi poput Anćelotija, Tuhela i Klopa, kao i svaki trener želim da napredujem, a smatram da od njih mogu mnogo da naučim. Poštujem svakog kolegu, ne samo na evropskom i svetskom nivou, već i sa domaće scene, ali svima nama predstavlja zadovoljstvo da stekne uvid u nove tendencije u fudbalu i trudim se da sva iskustva prenesem u srpski fudbal - rekao je Milojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading