IGUAIN: Izbačen sam iz Juventusa, Milan sam izabrao zbog projekta, o Napoliju ću tek pričati

Autor:

Sport

18.10.2018

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinski napadač Gonzalo Iguain u intervjuu za italijansku "Gazzettu dello Sport" osvrnuo se na odlazak iz redova Juventusa u Milan u poslednjem prelaznom roku, ali i odlasku iz Napolija.

RepublikaFoto: instagram.com/juventus
Gonzalo Iguain

- Izabrao sam Milan jer su bili uporni i jer mi se svideo njihov projekat. Takođe, trener Gatuzo i direktori Maldini i Leonardo su ljudi koji dobro poznaju klub, a američki vlasnici su napravili velike napore da me dovedu. Zaista mi se svideo njihov pristup. Čelsi je bio zainteresovan ali postojala je jedan ogromna razlika: Ovde su me želeli svi, a tamo me je želeo samo trener Sari - rekao je Iguain.

Argentinac otkriva i zašto ga je Juventus stavio na transfer listu.

- Od finala Kupa Italije sam imao osečaj da se nešto prekinulo. Onda su doveli Ronalda. Odluka da odem nije bila moja već njihova. Dao sam sve za taj klub i osvojio mnogo trofeja. Kada je Kristijano došao, rekli su mi da ne mogu da ostanem i ja sam izabrao Milan. Ne želim da im se svetim jer su me saigrači i navijači lepo tretirali. Nikada nisam tražio da odem, ali sam bukvalno izbačen iz kluba.

Sa druge strane, navijači Napolija i dalje ne mogu da mu oproste odlazak u Juventus, ali čuveni Pipita to vezuje za Aurelija de Laurentisa.

- Nije do mene. De Laurentis je lik sa kojim se svi posvađaju. Laveci je otišao na loš način, Kavani takođe, Sariju je tražio zamenu dok je ovaj još bio trener, a na meni je zaradio 94.000.000 evra. Svi imaju probleme sa njim. O Napolijevim navijačima nemam ništa loše da kažem, oni su bili divni. Nekada su me voleli, danas me mreze. Ali to je OK. Jednog dana ću sve ispričati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gonzalo Iguain

Trenutno Milan nije u konkurenciji za sam vrh, ali Iguain ipak očekuje trofeje ove sezone.

- Atmosfera u svlačionici je sjajna. Žao mi je zbog plasmana na tabeli, zaslužujemo da budemo bolje plasirani jer smo ispustili pet bodova protiv Napolija i Atalante. Ali i dalje verujemo u našu snagu i da nismo slabiji od bilo koga na terenu. Moramo da pokušamo da osvojimo sve što možemo. Cilj mi je da se plasiramo u Ligu šampiona, da postignem što više golova i da osvojimo Ligu Evrope i Kup Italije. Za Skudeto nam još fale neke stvari. Ali imamo potencijal za velike rezultate.

Na kraju je otkrio da mu je idol jedan Brazilac, što nije baš uobičajeno za jednog Argentinca.

- Idol mi je bio Brazilac Ronaldo, od njega bih uzeo sve. On je neuporediv igrač sa ostalima i ne postoji ništa u čemu sam bolji od njega. Najtalentovaniji igrači sa kojima sam igrao su Mesi i Guti. O Leu sve znate, ali Guti me je iznenadio talentom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading