EVO ZAŠTO ĆE ZVEZDA ODRATI EKIP NA SUDU!

Autor:

Sport

18.10.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije Crvena zvezda podneo je tužbu protiv francuskog lista Ekip zbog navoda da je jedan visoki funkcioner crveno-belih hteo da uplati pet miliona evra na poraz svog tima od najmanje pet golova razlike protiv PSŽ u 2. kolu Lige šampiona. Meč jeste završen ubedljivom pobedom "svetaca" 6:1, ali je tekst Ekipa pun nelogičnosti, zbog kojih je Zvezdi olakšan posao na sudu.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zvezdan Tezić

Klub iz Ljutice Bogdana angažovao je uglednu advokatsku kancelariju, čiji identitet će biti poznat u narednim danima, kada firma bude objavila da zastupa srpski klub u sporu protiv Ekipa. Srpski telegraf vam predstavlja niz nelogičnosti u pisanju francuskog lista, zbog kojih bi Crvena zvezda trebalo lako da dobije spor pred sudom, koji bi trebalo da rezultira višemilionskom odštetom u korist prvaka Srbije.

Čeferin nije znao za slučaj

Ekip je u svom tekstu naveo da su o slučaju koji je preuzela francuska policija obavešten predsednik UEFA Aleksandar Čeferin sa svojim najbližim saradnicima. Laž! Prvi čovek evropske kuće fudbala informisan je o svemu iz samog teksta Ekipa i, kako je rečeno Srpskom telegrafu, ubeđen je da Zvezda nema veze sa nečasnim radnjama.

- Aleksandar Čeferin nije znao da postoji slučaj PSŽ i Zvezde. Besan je na disciplinsko, etičko i kontrolno telo jer smatra da njihov izvor, u ovom slučaju doušnik, nije kredibilan. Zbog toga razmatra da potpuno reformiše to telo koje funkcioniše po starom sistemu - tvrdi naš izvor blizak predsedniku UEFA.

Zvezda ima četiri visoka funkcionera

I pojam visoki funkcioner Crvene zvezde može da izazove podsmehe u smislu da ih nije teško razotkriti, jer konkretno postoje četvorica. Generalni direktor Zvezdan Terzić, poslovni direktor Stefan Pantović, sportski direktor Mitar Mrkela i predsednik Svetozar Mijailović. Na Ekipu je da dokaže da se neko od njih sastao sa Naserom el Kelaifijem dan pred utakmicu na Parku prinčeva. A to će ići baš teško.

Ni Francuzi ne znaju ko je doušnik

Ugledni francuski list priču je bazirao na izvesnom doušniku, ali je problem što ni oni ne znaju identitet čoveka na čije se navode pozivaju! Svejedno je da li je Ekip bazičnu informaciju dobio od francuske policije ili od disciplinskog, etičkog i kontrolnog tela UEFA. Kada Zvezda na sudu zatraži da se pomenuti doušnik pojavi kao svedok, francuski list biće u problemu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ekip želi da se pomiri sa Zvezdom

Iz francuskog lista na adresu Crvene zvezde stizala su ovih dana pitanja za funkcionere kluba, ali na njih Francuzi nisu dobili odgovore. Ono što jeste simptomatično jesu pomirljivi tonovi u samim pitanjima, pa je evidentno da Ekip već sada želi neku vrstu primirja sa crveno-belima.

Policija nema dokaze

Istraga koju je pokrenula francuska policija bila je signal za Ekip da napiše tekst u kom optužuje Crvenu zvezdu za nečasne radnje. Međutim, dokle je dogurala pomenuta istraga? Da postoje konkretni i čvrsti dokazi, istina bi odavno bila na videlu. Oglasili bi se i francuska policija i UEFA, ali to se nije dogodilo.

Zvezda: UEFA nije pokrenula istragu

Šampion Srbije Crvena zvezda demantovao je da je Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula istragu zbog sumnji u regularnost meča u Parizu.

- Ništa nismo dobili od UEFA da je pokrenuta istraga - saopštili su crveno-beli.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading