OVO NIJE MOGUĆE: Milanov minus je NEVEROVATAN

Autor: Tanjug

Sport

17.10.2018

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski fudbalski velikan Milan u prošloj sezoni poslovao je čak 126 miliona evra u minusu, objavio je danas taj klub.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Poslednji finansijski izveštaj "rosonera" pokazao je da minus od 53 miliona evra u odnosu na godinu ranije, a koliko je sedmostruki šampion Evrope u padu najbolje govori da mu je gubitak u poslednjih pet godina čak 460 miliona (730 miliona u poslednjih 14 godina).

Od dolaska novih vlasnika pre šest meseci, američkog konzorcijuma Eliot umesto Kineza Lija Jonghonga, smanjeni su gubici na 22,3 miliona evra.


Li, koji je bio u klubu dve godine kada je došao umesto Silvija Berluskonija, uzimao je kredite od čak 22,3 odsto kamate i ulagao u velike transfere, koji se nisu pokazali.

Amerikanci su zato angažovali Ivana Gazidisa iz Arsenala za novog direktora, a u klubu su postavljene i klupske legende Paolo Maldini i Leonardo.

Poredeći se sa gradskim rivalom Milan je pravio izuzetno loše poteze, ako se pogleda da je Inter u minusu za prošlu sezonu samo 18 miliona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading