VUČIĆ UPOZORIO FRANCUZE: NAPAD NA "DELIJE" TRETIRAJTE KAO UBISTVO TATONA

Autor:

Sport

06.10.2018

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će tražiti od Francuske imena svih koji su učestvovali u tuči navijača posle utakmice PSŽ i Crvene zvezde (6:1) u Ligi šampiona, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je povukao paralelu sa slučajem iz 2009. godine kada su navijači Partizana ubili Brisa Tatona (28) pred meč protiv Tuluza u Ligi Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

- Tražićemo sva imena bandita i huligana koji su motkama napadali navijače Crvene zvezde. Tražićemo da vidimo i kako su i na koji način kažnjeni. Kao što smo mi, kao država, uredno slali izveštaje Francuskoj za one koji su progonili i učestvovali u ubistvu Brisa Tatona - istakao je Vučić.

On je potom prokomentarisao apsurdni povod za napad, ali i najavio dalje korake koje Srbija može da preduzme.

- Valjda im je teško palo što nisu mogli da se čuju od gostujućih navijača, kojima je inače bilo zabranjeno prisustvo, pa su rešili motkama da iskale bes. Ukoliko se neki od tih kriminalaca sa fantomkama i motkama pojavi ovde, razume se da ćemo nastaviti dalju saradnju sa francuskim službama - dodao je predsednik Srbije.

Podsetimo, posle utakmice odigrane na Parku prinčeva 3. oktobra navijači PSŽ arapskog porekla napali su nekoliko simpatizera Zvezde. Jedan zvezdaš je teže povređen, a viđena je i krv na ulicama i ispred jednog restorana. S druge strane, napad na Tatona sa kojim Vučić povlači paralelu desio se 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, da bi Francuz od posledica povreda preminuo 12 dana kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading