VERATI: Sa Tuhelom pronašli osmeh

Autor:

Sport

04.10.2018

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri i ostali zaposleni u Pari Sen Žermenu oduševljeni su novim trenerom Tomasom Tuhelom. O Nemcu veoma lepo govori i najveća zvezda tog kluba Nejmar, a mnogo lepih reči izrekao je i vezista Marko Verati u intervjuu za "Le Parizijen".

RepublikaFoto: twitter.com/Verratti_France
Marko Verati

- Trener je veoma blizak sa igračima. Ono što nam se dopada je to što je veoma direktan. Veoma iskreno i otvoreno govori. I kada se radi o nečemu ne tako prijatnom, on to kaže kako jeste. Tuhel je dobar čovek i pomaže nam da ga pratimo, tako da bismo mogli da damo 100 odsto svojih mogućnosti - istakao je Verati i dodao:

- Znamo da mnogo radi i da želi najbolje od nas. Da bismo postigli velike rezultate, moramo da se krećemo u istom smeru. U ovoj sezoni imamo dobro razumevanje sa trenerom i njegovim saradnicima. Sa njim smo ponovo pronašli osmeh, koji nismo imali neko vreme.

Italijan je rečenim indirektno kritikovao nekadašnjeg trenera tog kluba Unaja Emerija, koji trenutno vodi Arsenal. Pod Tuhelovim vođstvom, Parižani iznova osećaju radost i veru, a i taktički su se ponovo pronašli.

- Ono što mi se najviše dopada je to što Tuhel dobro čita utakmice. Kada je potrebno da se napravi neka mala izmena, na terenu odmah registrujemo da se zahvaljujući toj maloj izmeni bolje osećamo. To je izuzetan kvalitet našeg trenera - smatra 25-godišnjak.

Nova energija donela je sklad, a za ni rezultati nisu izostali. PSŽ se sa 24 boda u domaćem šampionatu nalazi na prvom mestu na tabeli i u odnosu na drugoplasirani Lile ima osam bodova prednosti. Tuhel je kao trener francuskog kluba izgubio jednu utakmicu - protiv Liverpula na startu Lige šampiona (2:3).

Upitan da li 45-godišnji stručnjak ponekada bude ljut, Verati je kazao:

- Naravno, i tada je direktan. Kada treba da čestita ekipi, on to učini, a kada treba da kritikuje, i to radi. Nekada to čini pred svima jer se dese situacije koje se tiču pojedinca, ali ceo tim treba da bude upoznat sa time i razume o čemu se radi. Mnogo razgovaramo i to je za nas veliko iznenađenje. Bio nam je potreban takav trener - rekao je Verati.

Tuhel i u PSŽ, kao i kada je bio trener Borusije iz Dortmunda, ima pravila koja se tiču ishrane igrača, te je i u Parizu zabranio gazirana pića i sendviče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading