LEGENDARNI DULE PRED VEČERAŠNJI MEČ 2. KOLA LIGE ŠAMPIONA: ZVEZDA NE GUBI KAD SAVIĆI IGRAJU PROTIV PSŽ!

Autor:

Sport

03.10.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav otac, takav sin - biće izreka vodilja Crvene zvezde na večerašnjem teškom gostovanju PSŽ u meču drugog kola C grupe Lige šampiona (18.55, RTS 1). Legendarni Dušan Savić (63) ne samo da nikada nije poražen na Parku prinčeva, već je kao kapiten Lila savladao "svece" četiri puta, a tri i po decenije kasnije u Parizu će traka biti oko ruke njegovog sina Vujadina. Zato Dule u razgovoru za Srpski telegraf evocira uspomene i ohrabruje četu Vladana Milojevića pred sudar s megazvezdama poput Nejmara, Mbapea, Kavanija, Di Marije.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Savić

REDOVNA MUŠTERIJA

- PSŽ sam sa Lilom pobedio četiri puta u prvenstvu, dok je sa Kanom u gostima bilo 1:1. Mi Savići ne gubimo na Parku prinčeva, iako znam da će Vujadinu biti daleko teže nego meni. I sa Zvezdom sam kao kapiten pobedio "svece" na njihovom terenu. Bilo je to 1979. nakon finala Kupa UEFA protiv Menhengladbaha, a traku sam dobio jer je Vladimir Petrović Pižon bio sa reprezentacijom. Igrali smo čuveni turnir i pobedili PSŽ sa 2:0, a golove smo dali ja i Abid Kovačević, koji je za nas nastupao kao pozajmljeni fudbaler Borca iz Banjaluke. Nek se istorija ponovi i večeras - istakao je Savić.

NEMA SRAMOTE

Osim što očekuju moguće nerede, pa pišu da je za "meč visokog rizika" angažovano rekordnih 1.200 policajaca (obično bude oko 900), francuski mediji najavljuju ubedljivu pobedu PSŽ. Međutim, to Savića ne dotiče, kao ni to što kladionice Zvezdi daju apsolutnu ulogu autsajdera.

- Nije sramota izgubiti od ovakvog tima, za koji nastupaju Nejmar, Mbape, Kavani, Bufon... Ništa strašno da bude i 3:0 i 5:0 ako momci daju sve od sebe. Nek se oni bore i pokažu u najboljem svetlu, pa šta bude. A biće teško jer ovakve ekipe sebi ne žele da dopuste dva vezana kiksa, a "sveci" su startovali porazom od Liverpula (3:2) - naglasio je legendarni fudbaler.

RepublikaFoto: Starsport
Vujadin Savić

Degenek: Sačuvaćemo mrežu u Parizu

- Daćemo sve od sebe. Bilo bi lepo da ne primimo gol i u Parizu, ali biće teško. PSŽ je posebna ekipa, ali uradićemo najbolje što možemo da sačuvamo mrežu. Mislim da će kod njih u napadu igrati Kavani, Nejmar i Mbape i svi su jednako opasni. Očekujem dobru atmosferu i ambijent pred skoro 50.000 navijača - rekao je Zvezdin defanzivac Miloš Degenek.

Bez Boaćija na "svece", Miloje poveo 21 igrača

Vladan Milojević poveo je 21 fudbalera na megdan PSŽ. U avionu za Pariz našao se i roviti kapiten Vujadin Savić, ali ne i Ričmond Boaći, jer napadač iz Gane nije sanirao povredu zadnje lože, pa je za očekivati da će prva opcija u špicu biti El Fardu Ben. Na Zvezdinom spisku putnika su: Milan Borjan, Zoran Popović, Filip Stojković, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Miloš Degenek, Srđan Babić, Milan Rodić, Nenad Krstičić, Branko Jovičić, Dušan Jovančić, Lorenco Ebisilio, El Fardu Ben, Slavoljub Srnić, Goran Caušić, Milan Jevtović, Veljko Simić, Marko Marin, Nikola Stojiljković, Kafu, Milan Pavkov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading