KUP SRBIJE PRUŽA ŠANSU NOVIM HEROJIMA: Zasijao novi biser Čukaričkog!

Autor:

Sport

28.09.2018

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čukarički je u Bačkom Jarku bez većih problema ostvario pobedu protiv srpskoligaša Mladosti u šesnaestini finala Kupa Srbije (2:0) i plasirao se u narednu fazu najmasovnijeg takmičenja. Trener Brđana Simo Krunić je u odnosu na prethodni meč, prvenstveni protiv Spartaka, promenio svih 11 startera.

RepublikaFoto: fkcukaricki.com
Mlada nada Čuke!

Šansu je dobio i Milutin Vidosavljević, momak rođen 2001. godine, koji je po prvi put zaigrao za Čukarički od starta meča. Debitovao je 24. septembra prošle godine, kad je odigrao poslednjih osam minuta duela protiv čačanskog Borca, a na dan kad je sa ekipom sa Banovog brda potpisao profesionalni ugovor, nastupio je i na poslednjih 13 minuta susreta protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić".

- Kad mi je trener Krunić saopštio da ću putovati na Kup utakmicu protiv Mladosti, nisam ni pretpostavljao da ću biti među starterima. Ukazala mi se prilika, nadam se da sam je iskoristio, da su u stručnom štabu zadovoljni - uz dečački osmeh kazao je Vidosavljević.

Bez ikakve dileme, Milutin je bio najbolji pojedinac susreta, njegov pogodak u 59. minutu otključao je bravu gola borbenog domaćina. U meču protiv Bačkojaračana Vidosavljević je postigao prvenac za prvi tim Čukaričkog.

- Pre gola, u prvom poluvremenu sam pogodio i prečku. Dobio sam i zadatak da izvodim kornere i slobodne udarce sa desne strane. Inače, mogu da igram na više pozicija, poludesno, polulevo, ali najviše mi odgovara pozicija iza špica- rekao je Vidosavljević.

Vidosavljević je dobio i iskoristio šansu. Pokazao je stručnom štabu da na njega već sada mogu ozbiljno da računaju, pa je Krunić dobio još jednu "slatku muku" prilikom izbora tima.

RepublikaFoto: fkcukaricki.com

- Igrao sam ove sezone pet-šest mečeva za omladinski tim, dao sam dosta golova, sada sam dobio šansu i u prvom timu, po prvi put od početka. Voleo bih da putujem i u Kruševac, na derbi meč protiv Napretka, ali trener je taj koji najbolje zna. Nije mi problem da se vratim među omladince, već sam to više puta napomenuo, tamo igram sa momcima koji su moje godište, ili godinu dana stariji. Atmosfera u Čukaričkom je sjajna, i među omladincima i u prvom timu- rekao je mladi fudbaler.

Telefon Milutina Vidosavljevića se "usijao" od poruka i poziva posle meča u Bačkom Jarku. Od koga su stigle prve čestitke?

- Od roditelja, naravno. Nisu gledali taj meč, ali kad god su u mogućnosti, prate moje utakmice. Takođe, čestitali su i trener posle utakmice, te rukovodeći ljudi kluba. Zaista je bilo mnogo poziva i poruka- rekao je Vladisavljević.

RepublikaFoto: fkcukaricki

Za Vidosavljevića fudbalski stručnjaci kažu da je najtalentovaniji igrač u svom godištu u Srbiji. Milutin na to gleda samo kao na dodatni podstrek.

- Nije moje da pričam o tome, ali svakako da može samo da prija kad čujete tako nešto. I naravno da je to dodatni motiv da radim još više, još bolje, s obzirom da mi je jasno koliko je težak prelazak iz omladinskog u seniorski fudbal. Razlika je ogromna, iskreno biće mi potrebno bar još malo vremena da se kalim i očeličim. Mora da se brže igra, brže da se razmišlja- zaključio je Vidosavljević. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading