SAVIĆ: STOJKOVIĆ JE U DUŠI ZVEZDAŠ!

Autor:

Sport

26.09.2018

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gol ili nije gol? Juče su na tu temu polemisali i Ivica Iliev, sportski direktor crno-belih, i Dušan Savić, legendarni napadač tima sa druge strane Topčiderskog brda.

RepublikaFoto: Starsport
Stojković tema ovih dana!

Najveća utakmica srpskog fudbala u kojoj su Partizan i Crvena zvezda remizirali 1:1, što je najčešće zabeleženi rezultat u sedam decenija dugoj istoriji međusobnih duela, ne prestaje da izaziva polemike. Razlog je famozni gol kojim je Ričmond Boaći (25) savladao Vladimira Stojkovića (35). Svaka od strana ima svoje snimke i fotografije (ne)spornog detalja iz 73. minuta, kojima pokušava da dokaže da lopta (ni)je prešla gol-liniju.

STOJKE LINIJAŠ

Prvo je Ivica krenuo: "Naš najbolji golman poslednjih 20 godina", na šta je uleteo Savić:

- Nije on bio samo vaš golman, bio je prvo naš golman. On je sigurno u duši zvezdaš, tu nema dileme. Jer prva ljubav zaborava nema. Ovo posle je neko razočaranje!

Nakon smeha svih u studiju emisije "Jutro sa Jovanom i Srđanom" na TV Prva, Savić je nastavio:

- Niko ne komentariše da je upravo Stojković najveći krivac za taj gol, već se svi bave njegovom glupom i primitivnom izjavom da će se odreći srpskog državljanstva. Kada desnonogi igrač izvodi korner sa desne strane, lopta ide od gola. Stojković je stajao na gol-liniji kao da se venčao za nju umesto da je napravio korak napred. Onda mu treba reći: "Ti si kriv, da si stajao tamo gde ti je mesto, imao bi mogućnost da intervenišeš ili sprečiš gol direktno ili posle šuta." U prenosu meča nije moglo da se odredi da li je lopta prešla zamišljenu liniju, ali na snimku je to postalo jasno. Partizan je zaslužio pobedu, bio je bolji, ali gol Boaćija je regularan!

RAT UPRAVA

RepublikaFoto: Starsport

Golgeter koji je nosio crveno-beli dres devet sezona, tokom kojih je na 258 mečeva postigao 149 golova, nije zadovoljan odnosima između rukovodstava dva naša najveća kluba.

- Zvezdu i Partizan su decenijama odlikovali gospodsko ponašanje i dobra saradnja. Svako je, naravno, voleo svoj klub i svoje boje, ali je bilo nezamislivo u vreme Džajine generacije, a kasnije i moje, da Slobodan Ćosić ili Nikola Bugarčić nemaju odnos poštovanja prema rivalu. Bilo je uvek nekih sastanaka, ručkova pred derbi ili večera. Mi sada imamo maltene rat između uprava, razna saopštenja - zaključio je Savić.

Tošić: Lopta je ušla, ali... Savić: Gol čist kao suza!Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri večitih rivala Zoran Tošić (31) i Vujadin Savić (28) zbog povreda nisu igrali na utakmici između Partizana i Crvene zvezde (1:1), ali su gostujući na TV Arena sport komentarisali gol kojim su gosti izjednačili. Čuvar mreže crno-belih Vladimir Stojković intervenisao je nakon udarca glavom Ričmonda Boaćija, ali ostaje pitanje da li je izbacio loptu pre nego što je prešla gol-liniju celim obimom.

- Bio sam odmah iza Stojketa. Gledao sam i snimak i jako je teško da šta kažem. Evidentno je da je lopta ušla, ali... Pitanje je da li celim obimom - istakao je vezista crno-belih.

Savić, koji je u odsustvu Nenada Milijaša (35) kapiten Zvezde, uveren je da je pogodak regularan.

- Iz svog ugla nisam mogao da vidim. Posle sam gledao snimke i za mene je gol čist kao suza. Ja sam u prethodnom derbiju skrivio penal i odmah sam priznao - rekao je štoper crveno-belih.

Mrkela: Ne kajem se!

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela (53) nije se pokajao zbog izjave da bi Vladimira Stojkovića trebalo poslati kod psihijatra. Golman Partizana se izvinio zbog najave da će se odreći srpskog pasoša, ali klupsko saopštenje za javnost nije smekšalo Mrkelin stav o doskorašnjem reprezentativcu.

- Rekao sam šta sam imao povodom toga i to je to. Ne priliči jednom sportisti da daje takve izjave i tako stvara dodatni pritisak - kaže Mitar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading