RONALDO UŠAO U ISTORIJU!

Autor:

Sport

16.09.2018

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo postigao je dva gola u pobedi njegovog tima protiv Sasuola. Drugi gol na meču uveo ga je u istoriji najbitnije sporedne stvari na svetu.

Kristijano Ronaldo

Malo je igrača koji su uspeli u jednoj stvari - da postignu 400 i više golova u prvim ligama Evrope. Ipak, 16. septembar ostaće upamćen po tome da je još jedan fudbaler uradio tako nešto, a ko drugi nego Kristijano Ronaldo.

 

 

Čekao se njegov prvenac u torinskom klubu, čekao i dočekao, a kako drugačije da se obeleži nego novim rekordom. Trenutno najbolji fudbaler na svetu postao je tek 5. igrač u istoriji fudbala kome je pošlo za nogom da računajući samo prve lige na "Starom kontinentu" postigne 400 golova. Pitanje je samo gde je granica za neverovatnog Portugalca.

 

 

Prvi je Austrijanac Josef Bican sa 518 golova u Austriji i Češkoj, sledi legendarni Ferenc Puškaš sa 514 golova u Mađarskoj i Španiji, potom ide Škot Džimi MekGrori sa 410 golova i to samo u Škotskoj, a na četvrtom mestu, tik iznad Ronalda, nalazi se Uve Zeler, koji je u dresovima HSV-a i Kork Sitija postigao 406 pogodaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading