MIRKOVIĆ: Proleter dobra ekipa, tražimo priklučak, Suma otišao zbog...

Autor:

Sport

14.09.2018

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan nastavlja takmičenje u Super ligi Srbije gostovanjem u Novom Sadu protiv novajlije Proletera, što je za trenera Zorana Mirkovića najvažnija utakmica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zorasn Mirković

- Posle dvonedeljne pauze imamo nastavak prvenstva, protiv Proletera. Ona je kao prva najvažnija. Znate da nam je ubačen i Rad između ove utakmice i derbija. Proleter je novajlija u Super ligi, dosta je čvrsta, disciplinovana ekipa. Izuzetno su fizički jaki i opasni na prekidima. Sigurno nas čeka težak zadatak. U istoj smo situaciji kao i prethodnih nedelja. Svaka utakmica nam je bitna, zbog priključka na tabeli, zbog pobeda, zbog svega - rekao je Mirković.

Kako očekujete da igra Proleter? Nadate li se da će možda malo da napadne?


- Nadam se da će možda malo i da napadne, pošto igra kod kuće, a sigurno bi nam u toj varijanti dao malo više prostora. Dosta dobra ekipa, čvrsta, sa interesantnim pojedincima, Mirosavljev, Tanasin, Čović, Čolović...Vole da igraju čvrsto, da kvare igru, pa će možda tako i biti - rekao je Mirković.
RepublikaFoto: Starsport
FK Partizan

Kako ste proveli ove dve nedelje, na čemu ste radili?


- Znate da smo bili u sastavu u kome smo bili i u odnosu na te ljude koji su bili sa nama, radili smo na svemu - i na fizičkoj kondiciji i taktici. Što se tiče utakmice protiv Teleoptika, generalno sam zadovoljan i kako su momci istrčali i zato što smo taktički radili to što su primenjivali - rekao je Mirković.

Tim je kompletiran tek juče, kada su se vratili Zakarić i omladinski reprezentativci. U timu nema povreda, jedino je štoper Miletić suspendovan i neće moći da igra.

Kada je trka za titulu u pitanju, da li će vam biti prednost što će Crvena zvezda da igra Ligu šampiona, a vi samo prvenstvo?

- Jeste, u pravu ste, mi ćemo imati malo više vremena za odmor u toku nedelje, ali Zvezda ima bezmalo 30 igrača, tako da će oni u rotaciji imati igrače koji mogu da odrade šta treba. Mi gledamo svoj raspored, svoje probleme i sada, kao i pre mesec dana, gledamo u svoju čorbu - rekao je Mirković.

RepublikaFoto: Starsport
FK Partizan

Od kada se trener Partizana poslednji put video sa novinarima iz kluba je otišao Sejduba Suma.


- Znate kako, od prvog dana kao da je bio u kontraritmu od cele ekipe, od cele ideje, ne znam da li je imao posebnih razloga za to, ali nikako nije mogao da se uklopi u zahteve ekipe - rekao je Mirković.

Zadovoljni ste igračkim kadrom koji je ostao?

- To su moji ljudi, ja u njih verujem i nastavljamo dalje zajedno, ne možemo drugačije - rekao je Zoran Mirković.

Utakmica Proleter-Partizan igra se u subotu od 16 sati na stadionu "Karađorđe".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading