Raspisan tender za rekonstrukciju Čaira

Autor:

Sport

14.09.2018

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Niš raspisao je tender za izradu projektnog rešenja za rekonstrukciju i natkrivanje stadiona Radničkog.

RepublikaFoto: instagram.com/ fkradnickinis
Stadion Čair

Kako prenosi portal "ekapija", Vanča Dimitrov iz Sekretarijata za investicije Niša izjavio je da će kapacitet stadiona posle rekonstrukcije biti povećan sa sadašnjih 18.400 na 22.000 sedišta.

- Od učesnika tendera zahteva se izrada projekta za krovne konstrukcije iznad svih tribina, sa osvetljenjem po obodu. Tender je takođe otvoren za izradu projekta za sanaciju južne i severne tribine, a u planu je rušenje kompletne zapadne tribine - izjavio je Dimitrov, dodavši da bi radovi trebalo da počnu 2019. godine.

Stadion u Nišu izgrađen je 1963. godine, a njegova obnova započela je 2011. i bilo je planirano da se odvija u četiri faze.

Nakon što je istočna tribina izgrađena iz temelja, radovi su obustavljeni, a gradski čelnici su kao obrazloženje naveli štednju.

Prema rečima Vanča Dimitrova, rekonstrukcija i natkrivanje "Čaira", kao i zamena travnate podloge na terenu, koštaće oko 15 miliona evra.

Radnički se ovog leta posle 35 godina ponovo takmičio na evropskoj sceni, što mu je ambicija i za naredne godine.

Na novom stadionu domaćin bi mogla da bude i reprezentacija Srbije, koja obično igra utakmice u Beogradu ("A" tim) i Novom Sadu (U-21).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading