ŠOK U ZAGREBU: Dinamo ispustio Ligu šampiona, Srba sve više u eliti!

Autor:

Sport

28.08.2018

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Dinama iz Zagreba nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona. Pored pozitivnih rezultata iz Berna, ali i prednosti od 1:0 u revanšu, Jang Bojs je stigao za dva minuta do preokreta i velikog slavlja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miralem Sulejmani

Ekipa našeg Miralema Sulejmanija takmičiće se naredne sezone u grupnoj fazi najjačeg evropskog klupskog takmičenja. Nakon pobede u Zagrebu ekipa Jang Bojsa domogla se plasmana među najbolje 32 ekipe "Starog kontinenta". Vodio je Dinamo golom Izeta Hajrovića, ali je Horau ispeo da za svega dva minuta od 64. do 66. postigne dva pogotka i donese veliku radost ekipi iz glavnog grada Švajcarske.

RepublikaFoto: twitter.com/FK Partizan
Marko Nikolić

Na ostalim terenima nije bilo iznenađenja pa je AEK (čije boje brani Uroš Ćosić) nekako uspeo da odbrani 2:1 iz Mađarske i nakon 1:1 u Atini eliminiše Videoton Marka Nikolića. Grčevito su se branili domaći kako bi osigurali mesto u eliti, ali su na kraju uspeli u tome. Ne treba zaboraviti ni da je Dušan Tadić takođe sa Ajaksom osigurao plasman u Ligu šampiona. Dinamo Kijev nije uspeo da se stigne 3:1 iz Amsterdama i sa 0:0, Holanđani idu dalje. Naš reprezentativac je promašio penal u prvom poluvremenu, ali se to nije odrazilo na plasman njegove ekipe u grupnu fazu.

Dakle, tri učesnika su poznata, nakon mečeva u sredu saznaćemo i svih 32 učesnika.

Plej-of Lige šampiona, rezultati:

Utorak:

AEK* - Videoton 1:1 (prvi meč 2:1)

Dinamo Zagreb - Jang Bojs* 1:2 (prvi meč 1:1)

Dinamo Kijev - Ajaks* 0:0 (prvi meč 1:3)

* Ekipe koje su se prošle dalje

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading