MITAR JE ZVER!

Autor:

Sport

28.08.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitrogol je pobesneo - golmani, spasavaj se ko može! Snažni napadač Fulama i reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović (23) glavna je tema u Engleskoj ovih dana nakon što je majstorski spakovao dva gola Barnliju u pobedi od 4:2.

Mitrović sipa golove u Premijer ligi!

Nakon tri kola je na vrhu listi strelaca sa tri pogotka, jer je bio uspešan i protiv Totenhema!

TEK ĆE REŠETATI

Trener koji je lansirao u fudbalsku orbitu prvog napadača "orlova" Vladimir Vermezović (55) za Srpski telegraf govori o velikoj karijeri nekadašnjeg učenika. Ko zna gde bi danas bio Mitrović da ga u leto 2012. godine Vermez nije prekomandovao iz Teleoptika u prvi tim Partizana. Tada golobradi momak od 17 leta počeo je da krči svoj put među fudbalskim aždajama.

- Aleksandar je izuzetno dobar i vredan momak i njegova golgeterska serija me ne iznenađuje. Oduševio me je na tim prvim letnjim pripremama i već tada sam rekao da će biti ozbiljan napadač. Izuzetno je snažan, a opet sa takvom lakoćom postiže golove. On još nema ni 24 godine i ubeđen sam da i te kako ima prostora za napredak. Ako ovako nastavi, mogao bi da bude među vodećih strelcima Premijer lige i da sezonu završi sa makar 20 golova - kaže za naš list iskusni stručnjak.

TVRDOGLAVI SMEDEREVAC

Odličnim partijama na startu sezone Mitrogol je razuverio sve one koji su u njemu videli samo napadača za Čempionšip, odnosno drugu ligu.

- Mitrović nije dobio pravu šansu kod Rafe Beniteza u Njukaslu po dolasku iz Anderlehta. Odlično je iskoristio polusezonu u Fulamu, kada je pomogao Slaviši Jokanoviću da se plasiraju u Premijer ligu. Aleksandar je tvrdoglavi Smederevac i ovim novim golovima je zapušio usta svima onima koji su govorili da nije dovoljno dobar za najjaču ligu u Evropi - zaključuje Vermezović.

Inače, Srbina je posle meča pohvalio i trener rivala.

RepublikaFoto: twitter.com/YPSport

- Na meču protiv nas Aleksandar je bio miljama ispred svih ostalih na terenu - rekao je Šon Dauč, vođa Barnlija.

Mitrović: Važna samo tri boda!

Nakon nedeljne pobede nad Barnlijem (4:2), u kojoj je učestvovao sa dva gola, Aleksandar Mitrović delovao je skromno iako je bio igrač utakmice.

- Teška i lepa utakmica sa šest golova. Oba moja pogotka su mi draga, ali je najvažnije da smo osvojili tri boda. Svi smo mi deo jednog sistema i u službi smo Fulama. Drago mi je što smo pobedili i našim navijačima pružili jedno lepo popodne - istakao je Mitrogol.

Samo je Salah bolji

Jedini bolji golgeter od Aleksandra Mitrovića u ovoj godini u celoj Engleskoj je Mohamed Salah (26). Precizni Britanci su izračunali da je Srbin od početka 2018, kada je stigao na pozajmicu u Fulam iz Njukasla, postigao 15 golova, i to na samo 22 utakmice. Efikasniji od njega u svim profesionalnim ligama u Engleskoj samo je Liverpulov Egipćanin sa 16 pogodaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading