Vest koja brine Italijane!

Autor:

Sport

22.08.2018

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italija = kultura, istorija, hrana, strast, hedonizam, fudbal... Ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari ne prestaje, ali posle analize, koja je sprovedena posle prvog kola Serije A nameće se pitanje gde su Italijani u ligi i šta se dešava? Iako je liga "živnula" prelaskom Kristijana Ronalda u Juventus ovaj podatak može da zabrine ljubitelje "azura" ali i da da odgovor zašto ih nije bilo na Mundijalu u Rusiji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Koloseum u Rimu

Dve utakmice nisu odigrane zbog tragedije u Đenovi, Fiorentina, Milan, kao i Sampdorija i Đenova.

Prestalih 16 timova je nastupilo, a italijanski mediji su sproveli analizu u pokušaju da otkriju koliko italijanskih igrača je zaigralo u prvom kolu.

Naime, broj stranaca je za 50% veći od broja domaćih igrača u italijanskom šampionatu, makar prema rezultatima nakon prvog kola.


U prvoj rundi su nastupila 134 igrača koja su rođena van granica Italije, dok je boje svojih timova branilo 90 domaćih igrača.

U pitanju su stranci iz čak 43 različite zemlje, Brazil ima najviše predstavnika (14).


Karlo Anćeloti je izveo ekipu sa najviše stranaca, od 14 igrača koje je koristio protiv Lacija, samo je jedan bio Italijan.

Inter je koristio 12 stranaca, Juve i Udineze po 11.

Ovaj podatak može da zabrine i čelnike Fudbalskog saveza, jer sve manji broj domaćih igrača nastupa na najvišem nivou. Zabrinutost mora biti veća, jer "Azuri" nisu uspeli da se domognu nedavno okončanog Mundijala u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading