Sličnosti i razlike Vengera i Emerija

Autor:

Sport

21.08.2018

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Arsenala ne mogu da budu zadovoljni startom sezone, s obzirom da posle dva odigrana kola imaju oba poraza. Prvi na udaru je trener Unai Emeri, u čiju odbranu je stao Henrih Mhitarjan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Unai Emeri

- Svako ima svoje mišljenje. Znamo vrlo dobro šta igramo i šta želimo da dostignemo u narednom periodu. Nije dovoljno samo da šutnemo loptu napred i čekamo da nam bog omogući šansu da postgnemo gol. Jedino što nam preostaje je da naporno treniramo, verujemo u sebe i koristimo prilike za pogodak - smatra Mhitarjan.

Napadač Tobdžija zna da je pred novim trenerom težak zadatak, posebno nakon 22-godišnje ere Arsena Vengera, ali je uveren da Emeri može da uspe.

- Nije velika razlika između Vengera i njega jer fudbalski razmišljaju slično. Kratak pas, napadački fudbal... Jedino što je Emerijeva filozofija nešto drugačija. Novi trener na Vengerovoj filozofiji pokušava da izgradi nešto novo i udari svoj pečat. Španac zna da ovom klubu može da donese nešto novo, recimo pravi balans između napada i odbrane, a to nije lako. Ipak, verujem da je na pravom putu -  podvlači Mhitarjan.

Popularni Miki kaže na kraju i da je suština u napornim trninzima i ponavljanju odličnih stvari.

- Nije baš lako, ali pokušavamo postignemo sve što trener traži od nas. Emeri želi da igramo lep i dopadljiv fudbal, da dominiramo tokom utakmice i to je ono što radimo. Nije samo da ispucavamo loptu unapred. Pokušavamo da igramo fudbal, a to je pokazao i naš drugi gol protiv Čelsija kada smo imali 19 vezanih pasova pre nego što je Ivobi pogodio - zaključio je Henrik Mhitarjan.

Naredni protivnik Arsenala u Premijer ligi je posrnuli Vest Hem u subotu popodne i svi na Emiratima veruju da je ta utakmica početak jedne nove lepe serije pobeda londonskih Tobdžija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading