ZORIĆ SE VRAĆA: Uželeo sam se fudbala!

Autor:

Sport

09.08.2018

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Čukaričkog dobili su pojačanje za nastavak sezone. Doduše, fudbalera koji je već bio član ekipe, ali zbog povrede nije mogao da pomogne svojim saigračima. Darko Zorić je konačno spreman da zaigra!

RepublikaFoto: fkcukaricki.com
Darko Zorić

Bez dileme, Darko Zorić je najmalerozniji igrač u Čukaričkom. Poslednja u nizu povreda dogodila mu se na kraju priprema za početak nove sezone, kad je u Sloveniji polomio prst.

- Zaista bizarna povreda, slomio sam prst, morao sam da stavim gips, u principu mogao sam da igram, ali mi sudija ne bi dozvolio. Konačno se i to sredilo, ušao sam u igru poslednjih desetak minuta na prethodnom meču protiv Mačve. Baš sam se uželeo igre – iskren je bio Darko Zorić, koji je podsetio na istorijat povreda u Čukaričkom:

- „Bije“ me taj maler. Za godinu dana imao sam tri operacije i jedan lom. Najpre sam operisao prepone, potom sam u junu prošle godine na prijateljskoj utakmici protiv Sindjelića povredio stopalo. Igrao sam zatim sve do meča protiv Radničkog u Nišu, gde mi je stradala vilica, bila je to treća operacija u kratkom vremenskom intervalu.

RepublikaFoto: Starsport
FK Čukarički

Mediji su pisali da si imao ponude Crvene zvezde i Partizana. Koliko u tome ima istine?

- Zvezda jeste u nekoliko navrata, Partizan nije. Crveno-beli su hteli još pre odlaska u AEK da me angažuju, iskomplikovalo se zbog obeštećenja, tražili su me posle te partije u dresu Borca, iskreno stvarno sam želeo da dođem, ali ni tada se nije poklopilo.

Kazao si jednom prilikom da je Čukarički najsređeniji klub u srbiji. Na šta si konkretno mislio?

- Najsređeniji u smislu svih stvari! Uslova za trening, organizaciono... Finansije stižu bukvalno u sekund. Takođe, svaka moja operacija je plaćena, ne bih to nigde imao, verovatno ni u Zvezdi ili Partizanu. Sve su to zasluge našeg predsednika kluba.

 

 

Čukarički je gotovo uvek u svom sastavu imao igrače iz Crne Gore, većina njih nosili su i dres Sokolova. Izuzetak nije ni Zorić.

- Ima neka veza između Crne Gore i Čukaričkog. Sada smo u klubu Kopitović i ja, ranije su tu bili Lagator, Kajević, Drinčić je igrao takođe za reprezentaciju... Nadam se da ću se igrama u Čukaričkom ponovo nametnuti selektoru Tumbakoviću.

RepublikaFoto: Starsport
Čukarički protiv ekipe Rada

Nije bilo lako gledati saigrače u prva dva kola sa tribina?

- Protiv Zemuna nije, imali smo pet-šest „mrtvih“ šansi, poveli, potom primili gol. Mogli su gosti i dodatno da nas kazne u tom meču, čak i da pobede. I ja sam, kad sam video u kom sastavu je Zemun došao, pomislio da ćemo lako do pobede, a taj pristup nam se osvetio. Ali, već protiv Rada sam uživao u svim segmentima igre, imali smo mnogo šansi, mogli i više golova da damo, bilo je prelepo gledati Čukarički u tom susretu – rekao je Zorić, koji je još dodao:

- Meč protiv Zemuna nas je opametio, imali smo mnogo bolji pristup protiv Mačve, nagrađeni smo pobedom, a gol smo postigli posle kornera. Igrom svakako nismo zadovoljni, ali moramo da znamo da je Mačva odličan, uigran i disciplinovan tim.

RepublikaFoto: Starsport
FK Čukarički

Već u subotu Čukarički će u goste OFK Bačkoj, potom dočekuje na Banovom brdu novosadski Proleter.

- Oba tima su odlično krenula u novu sezonu. Bačka je remizirala na teškom gostovanju u Kruševcu, što govori o njihovom kvalitetu. Teško smo sa njima izašli na kraj prošle sezone, pobedili ih 3:2. Biće nam ponovo izuzetno teško, a do pobede možemo samo ako damo i više od maksimuma, i naravno da realizujemo šanse koje stvorimo. O Proleteru ne treba trošiti mnogo reči, pobedili su učesnika treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope u gostima i to prilično ubedljivo – istakao je Zorić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading