Haos u Švajcarskoj zbog "albanskog orla"!

Autor:

Sport

08.08.2018

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon odluke državnog selektora Vladimira Petkovića da se zahvali pojedinim fudbalerima Švajcarske na saradnji, usledio je pravi haos unutar ove reprezentacije i fudbalskog saveza.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Petković u nemilosti švajcarskih medija

Jedan od izbačenih iz tima jeste i zamenik kapitena Valon Behrami, Albanac rodom sa KiM, koga je stručni štab optužio da ima preveliki uticaj na ostale fudbalere.

Glas je prvi podigao Granit Džaka, igrač koji je pokazivao albanskog orla u pobedi nad Srbijom na Mundijalu.

On je javno govorio o "stavovima iz kamenog doba, umesto očekivane podrške", misleći na to da njega Đerdana Šaćirija Savez nije zaštitio posle afere "dvoglavi orao", odnosno načina na koji su proslavljali golove u pobedi nad Srbijom.

Pojedini mediji su naveli da je ovo bila fatalna greška selektora i da je on izgubio kontrolu nad igračima svog tima, što je znak da treba da se povuče sa mesta selektora.

"Promene posle Mundijala su u redu. Kao što je u redu bila i većina odluka Vladimira Petkovića tokom ove četiri godine. Ali, način na koji te odluke sprovodi u delo su, diplomatski rečeno, diletantske i bez imalo stila. Sama činjenica da nema komunikacionu strategiju je katastrofalna. Tako je Rusiju napustio bez komentara, posle eliminacije u prvom kolu nokat faze Svetskog prvenstva (poraz od Švedske, 0:1). I, podelio javnost već tada. Onda, kada je reč o Behramiju, čoveku koji je 83 puta igrao za reprezentaciju - mogao je da ga pozove na večeru, komšije su maltene. Mogao je da organizuje zajedničku konferenciju za medije, da Behrami najavi oproštajnu utakmicu, odlazak na velika vrata. Ali, šta Petković uradi? Pozove igrača, kaže mu šta ima u 30 sekundi i to je to. Pa, to je kao da ste SMS porukom raskinuli sa devojkom sa kojom ste bili par više godina. Čisto nepoštovanje", piše dnevni list "Blick".

Donekle su uzeli Petkovića u odbranu, smatrajući da čelni ljudi saveza nisu odreagovali kako treba nakon afere "albanski orao".

- Problemi su se od tada samo uvećavali. Mnogo je lonaca tu polupano, i u timu, i u Savezu, i u javnosti. A potreban je duh optimizma. Ne samo kada se radi o novim igračima, već i tome - da je potreban novi trener na klupi - zaključuje se u ovom apelu "Blick"-a da se smeni selektor Švajcarske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading