Mamić: Zvezdi od srca želim Ligu šampiona!

Autor:

Sport

03.08.2018

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontroverzni Hrvat i dugogodišnji predsednik Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić komentarisao je uspehe Crvene zvezde, odnosno "modrih" na evropskoj sceni. Nije se štedeo sa komplimentima na račun srpskog šampiona, a takođe, poželeo je crveno-belima sreću u pohodu ka grupnoj fazi Lige šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Zdravko Mamić

Kako i sam kaže, Mamić ne bi voleo da se u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona sretnu Zvezda i Dinamo iz Zagreba. Ne zbog stvari van fudbala, već što zaista jako ceni ekipu crveno-belih.

- Nikako ne bih voleo da Dinamo izvuče Zvezdu, i to isključivo iz fudbalskih razloga. Gledao sam i zimus Zvezdu, znam da su neki igrači otišli, ali došle su zamene. Podatak da crveno-beli ove sezone nisu primili gol mnogo govori o tome kako se radi sa ekipom - rekao je Mamić za Informer.

Kako bi oba predstavnika stigla do poslednjeg kola kvalifikacija moraju da pređu prepreke u vidu Spartaka iz Trnave odnosno Astane.

- Najpre je važno da istaknem da i Zvezdi i Dinamu želim prolazak u plej-of za Ligu šampiona, jer bi to odmah značilo grupnu fazu Lige Evope. Tu su zagarantovane i jake utakmice i novac. Od srca želim i jednima i drugima da prođu, a Zvezdi to neće biti teško. Pratio sam malo kako igra, protiv Spartaka je svakako favorit - dodao je Mamić.

Iako bi eventualni duel Beograđana i ekipe iz Zagreba podigao region na noge on smatra da do problema nikako ne bi smelo da dođe.

- Jasno je da bismo meč smatrali događajem visokog rizika, a kada je reč o takvim mečevima, onda i mere bezbednosti budu podignute na maksimum. Većina naroda je normalna i došla bi da bodri svoj klub u meču za ulazak u Ligu šampiona. Ne bi pojedinci to mogli da poremete. Nego, generalno na ovim prostorima imam o problem da više pažnje posvećujemo pojedincima nego normalnoj većini -zaključio je Mamić u razgovoru.

Šampion Srbije utakmicu trećeg kola protiv prvaka Slovačke igra ovog utorka (7. avgust) od 20:30 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading