DRAMA FUDBALERA: Ili titula, ili marš u vojsku!

Autor:

Sport

03.08.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Južnoj Koreji nema šale kada su u pitanju sankcije za loše partije u nacionalnom dresu. To na svojoj koži najbolje može osetiti kapiten Son Hung Min (26), kojem preti prekid karijere u Totenhemu na dve godine i odlazak u vojsku ako kući ne donesu titulu sa Azijskih igara, koje počinju 18. avgusta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Naime, zakon Južne Koreje nalaže da svaki muškarac mora otići u oružane snage na 21 mesec pre 28. rođendana, izuzev ako nije reč o sportistima koji su doneli uspeh svojoj domovini. Pritom se dostignućem ne smatra igranje na velikim takmičenjima poput Mundijala, već osvajanje titule koju Koreja i brani u Indoneziji. Međutim, Hung Min nije igrao pre četiri godine, pa je sad silno motivisan.

- O vojsci možemo da pričamo posle Azijskih igara jer mi idemo da ih osvojimo. Doneti trofej za našu zemlju je uvek dobro, pa ne idem na turnir uzalud, već da pobedimo - rekao je kapiten, koji je ozbiljnost pretnji vojskom shvatio na primeru vrhunskog golfera Sang Mon Baea, koji se vratio takmičenju po odsluženju vojnog roka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading