NAJVEĆI BARSIN PROMAŠAJ: Dembele beži sa "Nou kampa" u Arsenal?

Autor:

Sport

27.07.2018

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski napadač Usman Dembele kojeg je Barselona platila 115 miliona evra pre samo godinu dana, nezadovoljan je minutažom i mogao bi da se preseli u Englesku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Odlazai iz Barse posle samo jedne sezone: Usman Dembele 

Iako je 25. avgusta prošle godine Barselona platila Borusiji iz Dortmunda čak 115 miliona evra za Usmana Dembelea (21) i time ga uvrstila među najskuplje plaćene fudbalere ikada, njihova saradnja mogla bi da bude završena već posle jedne sezone. Hitronogi napadač nezadovoljan je minutažom koju ima u redovima španskog šampiona i vrlo lako bi moglo da se dogodi da već ovog leta promeni klub.

Momak koji je sa Francuskom osvojio nedavno Svetsko prventsvo u Rusiji, navodno je zapao za oko Unaju Emeriju, novom menadžeru Arsenala. Španskom stručnjaku dobro bi došao brzonogi napadač kojeg bi upario sa Lagazetom i Obamejangom, čime bi imao supersoničnu navalu. Pitanje je koliko bi novca Barsa tražila za momka koji je ipak razočarao u debitantskj sezoni u Primeri, ali je izvesno da neće moći da računa ni na približnu sumu u odnosu na onu koju su izdvojili Nemcima pre samo 11 meseci.

Usman Dembele je imao dobru sezonu 2016/2017 u dresu kluba iz Dortmunda kada je nagovestio svoj potencijal. Po dolasku iz Rena u leto 2016. postigao je šest golova za Borusiju na 32 utakmice u Bundesligi. Upravo je taj potencijal oduševio čelnike Barse, koji su ga doveli kao zamenu za Nejmara nakon odlaska Brazilca u Pari Sen Žermen za 222 miliona evra. Čini se da su reagovali brzopleto i da su pretplatili Francuza. Povrede koje je imao tokom prethiodne sezone jesu dosta uticale na njegove partije, ali ni nakon oporavka nije pružao ono što se očekuje od igrača plaćenog 115 miliona evra.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading