TOTENHEM IZGRADIO STADION PRE ROKA: Ponos Londona od 956.000.000 evra

Autor:

Sport

27.07.2018

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoro sve je spremno za 15. septembar i prvi zvanični meč na novom stadionu Totenhema kada stiže Liverpul.

RepublikaFoto: www.twitter.com/SpursOfficial
Liga šampiona na novom stadionu: Totenhem će ugostiti evropske velikane na modernom objektu

Skoro sve je spremno da novi stadion Totenhem Hotspura ugosti prve posetioce. Mesec dana pre predviđenog roka vredni graditelji završiće ovaj multifunkcionalni objekat, čija izgradnja je koštala čak 956 miliona evra! Stadion je izgrađen na mestu bivšeg "Vajt hart lejna", koji je bio prethodni dom "mamuzama".

Popularni klub iz Londona je zbog gradnje novog stadiona bio prinuđen da kao domaćin igra na "Vembliju". U prva četziri kola Premijer lige u novoj sezoni Totenhem će biti gost da bi mogao zvanično da otvori stadion 15. avgusta kada stiže Liverpul. Ipak, duel protiv finaliste Lige šampiona neće biti prvi sportski događaj na novoizgrađenom objektu. Naime, 27. avgusta dva sportska događaja će se održati na "Stadionu Totenhem Hotspur", kako zvanično glasi naziv nove kuće londonskih "mamuza". Toga dana će najpre rezervni tim Totenhema sačinjen od igrača do 23 godine igrati protiv odgovarajućeg sastava Brajtona, da bi zatim na teren istrčale legende Totenhema i Bajern Minhena.

Zanimljivo je da će na novom stadionu postojati i mikro pivara, a objekat će se koristiti i za koncerte svetskih zvezda kao i za neke mečeve američkog fudbala (NFL). Tako će 14. oktobra u okviru NFL spektakla snage odmeriti Sijetl Sihoksi i Ouklend Rajdersi. 

   

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading