VUKOVI DOBILI MAJSTORA ZA SITAN NOVAC: Mutinjo napušta Monako

Autor:

Sport

25.07.2018

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žoao Mutinjo stigao u Vulverhempton za svega 5,6 miliona evra.

RepublikaFoto: Instagram.com/wolves

Kreativni vezista Žoao Mutinjo (31) nakon pet godina napustio je Monako i pojačao redove novog engleskog premijerligaša Vulverhemptona. Portugalac stiže u Premijer ligu za iznenađujuće skromno obeštećenje od samo 5,6 miliona evra. Opšti je utisak da je Vulverhempton dobio istinskog majstora fudbala za sitan novac.

Mutinjo je profesionalnu karijeru počeo u Sportingu iz Lisabona kada je imao samo 17 godina i već tada je nagovestio ogroman talenat. Bio je kao tinejdžer deo tima koji je u sezoni 2004/2005 stigao do finala Kupa UEFA. Zabeležio je preko 150 nastupa za matični klub. Nakon toga prešao je u leto 2010. godine u rivalski Porto  za 11 miliona evra i tamo je proveo tri izuzetno uspešne sezone tokom kojih je osvajao titule šampiona Portugala.

Odlične igre na Dragao stadionu nisu prošle nezapaženo tako da ga je u julu 2013. godine doveo ambiciozni Monako za 25 miliona evra. Za klub iz Kneževine odigrao je preko 200 mečeva.

Žoao Mutinjo je debitovao za seniorski nacionalni tim Portugala u avgustu 2005. godine i otada je zabeležio 113 mečeva u dresu za državnim grbom. Bio je nezamenjiv član tima Portugala koji je pre dve godine postao šampion Evrope u Francuskoj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading