Skandal: Bivši predsednik Barse 11 godina u zatvoru?

Autor:

Sport

25.07.2018

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Špansko tužilaštvo zatražilo je da bivši predsednik Barselone Sandro Rosel bude osuđen na 11 godina zatvora zbog pranja novca.

RepublikaFoto: twitter.com/FCBarcelona
Skandal trese klub sa "Nou kampa"

Rosel je optužen da je na bespravan način, od 2007. do 2009. godine, preko svoje agencije ilegalno prodavao marketinška i TV prava brazilske fudbalske reprezentacije, uz pomoć tadašnjeg predsednika fudbalskog saveza Rikarda Tešeire.

Rosel je, kako se navodi u optužnici, formirao kriminalnu organizaciju koja je ostvarila ilegalan profit od preko 20 miliona evra.

Zbog toga je tužilaštvo zatražilo i zatvorsku kaznu za Roselovu suprugu Mariju Pinedu, u trajanju od četiri godine, kao i za advokata Đoana Besolija (šest godina). 

Rosel se više od godinu nalazi u zatvoru, zbog mogućeg uticaja na svedoke, ali i zbog neregularnosti i isplata prilikom transfera Nejmara iz Santosa u Barselonu 2013. godine.

On je na čelu katalonskog kluba bio od 2010. do 2014. godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading