OZIL: Moje srce je podeljeno na Nemačku i Tursku

Autor:

Sport

22.07.2018

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Nemačke Mesut Ozil kaže da je zbog porekla njegove porodice "podeljen", odnosno da ima jedno tursko i jedno nemačko srce.

RepublikaFoto: youtube.com/OftenEditing
Mesut Ozil

Ozil je pre Svetskog prvenstva u Rusiji izazvao buru fotografijom sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom i ta fotografija je u Nemačkoj dočekana "na krv i nož".

Ozil kaže da je prethodnih nedelja imao vremena da razmisli o svemu i o tome je odlučio da napiše pismo javnosti.

- Kao i kod mnogih ljudi, moje poreklo nije vezano samo za jednu zemlju. Dok sam odrastao u Nemačkoj, moja porodična pozadina ima korene koji su čvrsto vezani za Tursku. Ja imam dva srca, jedno nemačko, jedno tursko. Tokom detinjstva, majka me je učila da uvek poštujem i da nikad ne zaboravim odakle sam došao i o tim vrednostima još uvek razmišljam do današnjeg dana - rekao je Ozil i objasnio da se sa Erdoanom sretao više puta u prethodnih osam godina, te da to predstavlja poštovanje institucije predsednika. 

Njegova reprezentacija je u Rusiji doživela krah već u grupnoj fazi, iako je kao aktuelni vladar planete bila projektovana za samu završnicu prvenstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading