Island se rastao sa selektorom posle sedam godina

Autor:

Sport

17.07.2018

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Islanda Heimir Halmgrinson podneo je ostavku nakon sedam godina na toj funkciji, saopštio je nacionalni savez.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Islanđani

Halmgrinson je od 2011. do 2016. radio u tandemu sa Šveđaninom Larsom Lagerbekom, a posle šampionata Evrope u Francuskoj gde su eliminisani u četvrtfinalu samostalno je vodio tim.

Na minulom šsampionatu sveta u Rusiji Island je završio takmičenje u grupnoj fazi.


- Posle sedam godina odlučio sam da se povučem. Srećan sam što sam bio deo grupe koja je trasirala put za generacije koje dolaze i napravila toliko dobrih stvari prvi put u istoriji - izjavio je Halmgrinson.

Prvi čovek Saveza Gudni Bergson izjavio je da je očekivao da će Halmgirson ostati selektor uprkos lošem rezultatu na Svetskom prvenstvu.

- Islandski fudbal nikada nije bio ovako dobar i nikada nije privlačio više pažnje nego sada. Nadali smo se da će Halmgrinson nastaviti sa radom, ali je na sopstveni zahtev odlučio da ode, a ja sam mu zahvalan na svemu što je uradio za naš fudbal. Od ovog trenutka krećemo u potragu za novim selektorom - izjavio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading